Jump to content

Megane 1.6e pišti na usis


Loki

Recommended Posts

Pozdrav,

u ovoj temi sam pisa o tome šta sam mijenjao na zadnjem servisu http://www.renault-klub.hr/forum/index.php?/topic/53113-brtva-glave-megane-1-16/

Ukratko, nakon ovog servisa počelo mi se događati da u leru dosta plešu okretaji pa čak i da se ugasi auto.

Meštar mi je reka da promijenim motorić ler gasa šta sam i napravija i cca 20 dana ili nekih 800km je sve bilo Ok.

Jutros dok vozim osjetim smrad koji me prvo asocirao na nekakva pokvarena jaja ili možda na nekakvu zapaljenu gumu.... ne znam kako bih opisao.

Mislia sam prvo da je izvani od autobusa međutim poslije kad sam krenia u rikverc sam skužija da je smrad iz auta. :jez:

Na auspuh baca lagani crni dim, iz usisa se čuje zviždanje kao da neki zrak prolazi gdje nebi trebao, nemiran je u leru (ne strašno) i pri manjim okretajima slabije vuče. Preko cca 2000 povuče normalno.

Molim vas ako imate bilo kakav savjet, sve je dobrodošlo.... dobivam želju gurnit megija niz prvu liticu. :help::aua:

Link to comment
Share on other sites

Vuce falsi zrak negdje i los je minimum.

Grana mozda nije sjela kako treba ili je otpustena

Link to comment
Share on other sites

provjeri kod dizni, ako ima crnila najvjerovatnije pukla glava motora, takav sam problem imao. pištanje zraka i kod 3 dizne crnilo, očistio i vidio da je pukla glava. najcrnji scenario, najbolji, vuče zrak na dihtungu.

 

pardon, nisam dobro pogledao, tek sad vidim benzinac. provjeri rukom sva crijeva na usisu dok radi tako ćeš naći gdje vuče zrak.

Link to comment
Share on other sites

Hvala svima, rješio sam problem.

Moga sam ja cili dan gledat, ali kad ne znaš - ne znaš. Meštar za 3 sekunde našao grešku. Nije tia ni čut da mu platim. Puklo crivo koje iz usisne grane ide na neki komad elektronike (valjda mjeri tlak ili šta već).

Trošak sve skupa 20kn za crivo od 5mm i gorivo do meštra. A već san bia poludija ?

Prominija ga sam za par minuti.

20170503_093938.jpg

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.