Jump to content

Zaključavanje gepeka


Astrea

Recommended Posts

Danas smo kupili za ženinog oca Twinga 16 V, 2005 godište. Još ga nismo registrovali ali sam utvrdio da mu ne reaguje brava gepeka na zaključavanje, otvaranje i zatvaranje gepeka je sasvim normalno. Drugi problem je što ne radi treće štop svetlo. Ima li ko ideju šta bi moglo da bude? Pomislio sam da nije problem u spletu kablova koji dolaze iz krova i ulaze u vrata gepeka ...

Link to comment
Share on other sites

Dobro si pomislio,možda je prekid žica u gumenom pregibu.

Link to comment
Share on other sites

Videću da li je to. Majstor iz ovlašćenog pre misli da je problem u motorčiću brave. Naravno ništa ne može da kaže dok ne pregleda auto. Taj motorčić koga kontroliše centralna brava ne postoji kao rezervni deo već ide u kompletu sa bravom i košta nekih 117 Eura. Identičan motgorčić je i na Cliu a tu košta oko 35 Eura. Sve je to skupo, ali druga varijanta bud e i prihvatljiva ako se ima u vidu onih 117 Eura.

Link to comment
Share on other sites

Verovatno da je to! Ali ja to ne mogu da čekam u ovoj situaciji sada ... Javiću kao se odvijaju stvari ...

Link to comment
Share on other sites

U ovlašćenom majstor otvorio i utvrdio da je problem u motoriću, identično je na nekoj varijanti Clia. Šef servisa mi savetovao da ne poručujemo odmah već da se malo raspitam. Dosta vlasnika Clia stvarno imaju problem sa sklopom brave ali ne sa elektrikom već sa jednim delom koji igra ulogu 'menjača' jer menja smer okretanja motorića. Taj deo se potroši ili polomi i onda ceo sklop ne radi, u mom slučaju smo graničnik okrenuli i ojačali jednim ultra malim šrafom. Kada namontiram javljam rezultat. 

Link to comment
Share on other sites

Meni je na Cliu oslabio motorić na zadnjim desnim vratima, nije mogao okrenuti 2g.

Otvorio tu kutijicu i promjenio motorić, sad okreće 5kg i radi bez problema.

Link to comment
Share on other sites

Jutros sam namontirao i funkcioniše kako treba. Za sada je ostalo cca. 37-38 € u džepu. 

Link to comment
Share on other sites

Izgleda da ti motorići imaju rok trajanja zbog plastičnih dijelova od kojih su napravljeni. Ja sam na Loganu privremeno osposobio dva motorića ali će u dogledno vrijeme vjerojatno trebati zamjena. Mučna je pomisao na njihovu zamjenu, ne zbog cijene već zbog nepristupačnom smještaju motorića i koje je jako komplicirano za promjeniti.

Srećom na Twingu za sada sva tri rade bez problema.

Nisi napisao je li rješeno treće stop svijetlo? Tu su male žaruljice sa ubodnim  T10 grlom i možda su one pregorjele. Iako male snage žaruljice se ipak griju pa znaju s vremenom posebno zbog lošeg spoja nagorjeti kućište žaruljica.   

Link to comment
Share on other sites

Treće svetlo sam sredio u ovlašćenom servisu, onako uz put, kada sam menjao zupčasti i sve ostalo pto je trebalo. Bila je samo pregorela sijalica W16W, ista kao one ubodne samo veća i po snazi i fizičkoj veličini. 

Što se tiče motorića i brave mislim da tu postoji konstruktivni problem kad se već javlja toliki broj kvarova. Lično, smeta mi ona hitrina tj. snaga ili udar koji se čuje kada se zaključava auto. Moj brat je na Cliu posle više identičnih kvarova i čak lomova tih plastičnih delova sve to doveo u red i onda stavio jedan otpornik čime je oborio napon na motoriću. Posle toga ceo sklop radi mekanije, nežnije što sigurno omogućava veću trajnost i motorića i delova koje on pokreće. 

Koje je godište tvoj Twingo?

Uglavnom, u prošlu nedelju (7.5.17) sam tastu predao auto onako sređen, urađen veliki servis i još dosta drugih sitnica tako da sada sve radi, pregledan na svim mestima a ćerka mu se postarala i za crvenu mašnu - bilo je opšte oduševljenje kod njih dvoje.:tulum:  Ostalo je da mu zamenim prednji desni ležaj kada bude dolazio kod nas za dve-tri nedelje i da mu nabavim još neke odgovarajuće gumene patosnice.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.