Jump to content

Lupanje po neravninama


Gerira

Recommended Posts

Pozdrav. Imam kratko pitanje. Naime, na neravninama i jacim opterecenjima (npr. silazenje sa rubnjaka i sl.) prednji desni kotac lupa dosta. Takodjer, jako je izrazeno pri voznji u rikverc. Posto narednih 3-4 tjedna ne stignem zaletit se do mehanicara samo da pogleda, zanima me sto bi moglo biti? Meni se cini kao da je kugla, ali nisam siguran i nebi htio kupiti dio koji na kraju ne treba (makar je 50ak kuna)? Kako da tocno odredim sto lupa?

Hvala :)

Link to comment
Share on other sites

Podigni desni kotac na dizalicu, mici kotac i vidi sta ima lufta. Ako nemozes sam pozovi kolegu da ti pomogne(jedan gleda, jedan pomice). Cijela znanstvena fantastika :wavey:

Link to comment
Share on other sites

Nije baš utješno, ali ja sam imao identičan problem na twingu. Lupanje po neravninama, prilikom silaska s rinzola jaki udarac, kod vožnje unatrag... promijenio sam cijeli ovjes, znaci apsolutno sve kaj se dalo promijenit i problem je ostao i u 3 godine nisam uspio riješiti. Nije mi bilo jasno di i kaj lupa, ali lupalo je. Na kraju sam ga takvog i prodao...

Link to comment
Share on other sites

Imam sličan problem na Cliu III, ovjes utegnut, nigdi ništa ne klapa (još uvik sve original od ovjesa na 100 000 km), ni milimetra lufta, ali čuje se lupkanje po neravninama. Pretpostavljam da je amortizer, iako je dobar i ne curi. Ne zamaram se više otkad je provjereno da je sve u super stanju šta se tiče ovjesa.

Link to comment
Share on other sites

Rekao bih da je ležaj amortizera, isto mi je lupalo za popizditi, promijenio sve na ovjesu što je bilo za zamjenu, opet lupa, ali manje.

Nakon 2mj opet je bilo malo lufta na lezaju, dođem u krešu, veli dečko, to ti se na cliu mjenjao skoro kao i ulje, kupio druga dva, zamijenio, sad je mir.

Link to comment
Share on other sites

Danas pogledam pa javim ako otkrijem. Ak nis, vozim majstoru. Kad sam ga uzeo nije nista lupalo, doduse auto je dosta dobro odrzavan bio pa nebi htio ostavit tako

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.