Jump to content

Elektronika problem - paljenje sva 4 žmigavca nasumično


domacc

Recommended Posts

Pozdrav,

Morao je doći i taj dan, kada će Clio malo mene zezati... Radi se o tome da mi sâm od sebe uključuje sva 4 žmigavca. Uključi, pa isključi, pa titra s njima kao da netko pritisce svakih 0.5 sekundi tipku za sva 4žmig. Onda kao da par puta se pritisne tipka onako brže malo zatitraju, pa onda opet kao da su tek uključeni, pa isključeni... Nasumično skroz. Dok su uključeni tipka dolje za isključivanje istih ne reagira... Primijetio sam da ona lampica za zakljucavanje iznutra blago svijetli. Ne onako kao kad je zakljucan, vec kao da je dimmana na 10%. Mislim da prije nije uopće svijetlila dok je auto otključan?
Kao da ima nešto veze sa bravicom jer kako ključ okrenem (kontakt 1, kontakt 2 pa vratim na nulu i malo šaltam namjerno od 0 pa 1-2-1-0... kao da mu je to pobuda signala za 4žmig), ali opet ne mora imati nikakve veze s tim jer i kad ne vrtim on je palio sva 4 bez ključa u bravici, nego jednostavno mi u glavi da bi to mogao biti uzrok. Ali kad sam odvojio akumulator i vratio, bilo je sve ok, resetiralo se valjda. I danas opet. Počelo je u ponedjeljak, i onda sam odvojio akumulator i vratio nakon 30min pa se resetiralo, jučer bez problema i danas kad sam došao kući sa posla, ugasio auto u garaži, tj. ključ na nulu i počeo paliti sva 4 žmig. Sad ću ostavit preko noći odvojen akumulator jer mi sada gorio stalno display od radija, nisam mogao ugasit isti, kao da je ključ na kontakt 1... Vidjet ću ujutro hoće li pravit probleme opet pa odvesti popodne električaru, ali zanima me jel imao itko ovakav problem i što je bilo u pitanju...

Nije moguće da sam štogod sribao kad sam brisao poklopac motora i poklopac akumulatora i onih releja i osigurača ispred? Nije bilo dobro namještena ona kutija sa relejima ispred pa sam ju uštimao sad, a morao sam jedan vijak odvrnuti kako bih žicu sa stopom mogao podići da bi lakše manipulirao i kutija sjela u utor gdje treba... Akumulator nije bio spojen u tom trenutku...
Slika te kutijice:
6.png

Više ni sâm ne znam jel ovo treba svijetliti, slika kad je auto otključan:
CYSvg2h.jpg

Link to comment
Share on other sites

Jel akumulator dobar?

Pokušaj tipku od 4 žmigavca iskopčati pa vidi onda.

Link to comment
Share on other sites

Akumulator je nov kupljen u siječnju.
Za sad se ne ludira, sve je ok. Ako počne opet blesirat iskopčat ću tipku...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Prošlo je više od 2 mjeseca od ovog događaja - nakon što sam ostavio preko noći skinute kleme s akumulatora nije se više ponavljalo. Dakle, nije do tipke ni bilo čeg drugo nego malo mu došlo usred ničega i zbog ničega da poludi.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.