Jump to content

Vrata se ne otvaraju iznutra (twingo I)


Alen

Recommended Posts

Na twingu suvozačeva vrata više se ne daju otvoriti iznutra. Prvo se par puta dogodilo da ručkicu za otvaranje treba skroz do kraja povući i malo bolje potegnuti da se vrata otvore, sad se više uopće ne daju otvoriti. 

Što bi moglo biti i kako to riješiti?

Koliko se sjećam vrata od twinga, a imao sam ih samo jednom otvorena, od ručkice ide metalna šipka nekamo do brave. Što dalje, može li se tu što podmazati izvana ili moram rastaviti vrata? Oplata je zalijepljena onom gumom okolo, kad sam mijenjao podizač na vozačevim vratima s time sam se namučio jer se sve raspalo.

Link to comment
Share on other sites

Vjerojatno nekaj isteknuto, otkopcano il odkaceno. Bez skidanja oplate bus jaaaak tesko kaj popravil. Ta guma stvara Probleme dok je hladna. Ostavi Auto vani na suncu il zagrij tu gumu fenom, mores cak i obicnim. Bude postala zvakasta i lako bude isla. Samo naravno sve srafe izvadi i kupi unaprijed malo kopcica jer u pravilu popucaju. Dok sam slagal laksne na vratima sam trazil kopce i u renaultu su bile 10 kn komad, strava!!! Kod lakirera sam naso gotovo identice za kunu dvije komad. Sve je ok dok trebas par, al za 20-30 bome nije svejedno. Anyways, otvaraj to :zubo:.

 

Link to comment
Share on other sites

Onda čekam vikend. Kopče dam nabavio već ranije bakon otvaranja vozacevih vrata jer su pucale. Na tim vratima je bio problem što se ta žvaka razvukla, ostala pola na vratima, pola na plastici, nikako je poslije vratiti na mjesto da drži kako treba.

Link to comment
Share on other sites

To bi trebalo da bude tzv. sirova guma i ima je u skoro svim prodavnicama boja i lakova i nije nimalo skupa. Ako je u takvom stanju da se koristi ponovo dobro je a  ako nije - menjaj. To bude jeftinije nego se petljati sa starom. Kopče ili žabice rado pucaju. Savet sa držanjem na suncu auta pre rada je više nego dobar!

Link to comment
Share on other sites

Dobra vijesti je da sam popravio vrata :tulum:

Izvadio bravu, očistio od prašine, našpricao brake cleanerom da sve izađe van, nakon toga nauljio dijelove koje je trebalo, sastavio i radi fino.

A izjebo sam se cijelo popodne, nema mjesta, ne vidim ništa unutra, ne znam kako se to rastavlja... Ona ljepljiva guma je zlo, ne možeš je vratiti da sve lijepo stoji, pola ostane na vratima, pola na plastici, na prekide. Sad je treba sknuti, složiti "glistu", vratiti natrag i zalijepiti. Je, a kako? Ljepiva je za popizdit, ostane sve na rukama. Probao s latex rukavicama, onda se ljiepi bolje na rukavice nego na vrata i plastiku :)

Drugi problem je taj da na bravu idu čak 3 polugice: od unutarnje ručkice, od vanjske i od bravce za ključ izvana. Ovu zadnju ni uz najbolju volju nisam uspio vratiti na mjesto. Nema veze, ionako nikad nisam twinga imao potrebu otključavati tako.

Možda kupim tu gumu novui, skinem to sve skupa još jednom i zalijepim kako treba.

Kopčica je pukla samo jedna pa je zamijenjena i uspute je stavljena jedna koja valjda tvornički nije bila gore, ta vrata su prvi put otvarana.

Plastika na vratima se malo iskrivi jer žvaka ostane tu i tamo deblja, oni plastični štiftovi stisnu i sad mi na par mjesta malo odignut rub plastike od lima vrata. Sknuo sam neki šarafić od ručkice za otvaranje izvana (kojeg nije niti trebalo dirati) i samo ga provizorno stavio na par navoja unutra da ga ne izgubim, kao prišarafiti ću ga kasnije... naravno da sam zaboravio na njega i kad su vrata bila gotova, zalupim, a ono škrip škrip. Otvorim, opet grebe. Pogledam, a ono taj šarafić napravio malu brazdu i zgulio mi boju do lima na unutarnjoj strani di je brava :aua: Ne vidi se, ali sad moram to pofarbati da ne hrđa.

I na kraju loša vijest: to isto moram ponoviti uskoro i na vozačevim vratima :jez:

 

Link to comment
Share on other sites

Već sam nekoliko puta otvarao i vozačka i suvozačka vrata a vjerojatno je to radio i neko dok je bio kod prošlih vlasnika. I kod mene je bio došlo do blokade otvaranja i također sam to riješio čišćenjem i podmazivanjem silikonskim sprejem. Sve brave na svim autima općenito treba povremeno posprejati silikonskim uljem i nemaš problema s otvaranjem i zatvarenjem.

Što se tiče te sirove gume, iskusio sam te neugodnosti sa skidanjem i vraćanjem i na drugim Renaultima i Dacijama pa se više uopće ne trudim vratiti ne natrag. Unutranju oblogu vrata samo zakopčam onim lomljivim plastičnim kopčama i vozi Miško. Ionako će je kad-tad trebati ponovno skidati. 

Link to comment
Share on other sites

Čemu služi uopće ta guma? Da drži plastiku, da dihta da ne ulazi vlaga,...?

Link to comment
Share on other sites

Mislim da je predvidjena da sprečava raznorazne zvuke od vibracija.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.