Jump to content

Megane 3 Grandtour - automatska parkirna kočnica


dkolar

Recommended Posts

Bok!

Nisam još stigao ni predstaviti Meganea, a već pišem u temi 'Održavanje' :D
 

Radi se o Megane-u karavanu iz 2013.-te, 1.5 dci Energy. Između ostalog, auto je opremljen i automatskom parkirnom kočnicom.

Danas mi se kod gašenja auta pojavil 'Check parking brake' warning, te se nije automatski 'povukla' ručna, već sam ju morao sam uključiti pritiskom na tipku.

Nakon toga parkirnu je bilo moguće normalno aktivirati i deaktivirati manualno, ali automatika ne radi. Kočnica radi, čuju se aktuatori u oba kotača (sustav parkirne nije na sajle). Isto tako, ne radi 'hill assistant'.

Uputstva kažu ovo:

U slučaju smetnje, pali se kontrolno svjetlo (P) na instrumentnoj ploči, popraćeno porukom “Check parking brake”, a u nekim slučajevima kontrolno svjetlo (KLJUČ). Potražite što prije savjet Predstavnika marke.

Ima li kakvih savjeta prije traženja savjeta od Predstavnika marke? :)

Hvala

 

 

Link to comment
Share on other sites

Prije par godina sam imao gresku "check parking brake" na Laguni zbog slabog akumulatora.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.