Jump to content

Akumulator i STOP lampice upaljene


legenda128

Recommended Posts

Ima li tko iskustva s ovim problemom? Naime danas ujutro su mi se najprije nakon paljenja auta upalile navedene lampice uz obavijest ''Battery low''. Nakon zaustavljanja vozila ponovo sam normalno upalio auto bez ikakvih upozorenja. Popodne sam opet trebao otići negdje s autom i ponovo su se na par sekundi upalile navedene lampice te se ugasile ali nakon vožnje od 10-ak kilometara upalile su se opet i veše se ne gase. Pretpostavljam da bi mogao biti alternator budući da sam akumulator kupio novi prije godinu dana i preko zime nisam imao nikakvih problema. Trebam li odvesti auto na servis odmah? Ovo pitam jer sam na moru u okolici Zadra a imam svog majstora u Zagrebu. Doma bih trebao ići u petak, pa ne znam hoću li se uspjeti bez problema vratiti u Zagreb. Bilo kakav prijedlog je dobrodošao.

Link to comment
Share on other sites

Kako, samo da vidim jel labav? Mislim da je zategnut jer sam već gledao pa mi je izgledao ok.

Link to comment
Share on other sites

Ako je dizel i ne puni akumulator neces stici do doma pogotovo ako budes po noci putovao.

Stani do nekog elektricara da ti provjeri napon na ugasen i upaljen auto

 

Link to comment
Share on other sites

nije dizel, benzinac je. s ovdašnjim bilo kakvim majstorima baš nemam pozitivna iskustva.zzato sam i spominjao svog majstora :)

Link to comment
Share on other sites

Odi kod Jamesa (servis E17) u Varaždinskoj 21, to ti je kod Interspara na Stanovima, najbolji majstor u gradu. Kasnije ćeš mi zahvaliti ;)

Link to comment
Share on other sites

Kod Jamesa tek mogu dobit termin u četvrtak ili u ponedjeljak tako da na zalost od njega ništa. :(

Link to comment
Share on other sites

Dakle, otišao u Renault servis. Remen je dobar ali izgleda otišao regler koji nemaju pa sad čekam da ga nabave. Dan, dva će trebati za to u najboljem slučaju. Ali i to je bolje nego mijenjati alternator kompletan.

Link to comment
Share on other sites

Krajnja cifra 1300 kn. Regler, reparacija alternatora i najam radnog vozila za 100kn po danu. Nakon preuzimanja vozila nedostajao mi je plastični poklopac ispod blatobrana za koji su me uvjeravali da ga uopće nije bilo, a nakon što sam se odvezao iz servisa primijetio sam da nedostaju i poklopac na akumulatoru i poklopac crijeva za nadolijevanje tekućine za pranje stakla, te da je motor zaliven tekućinom za podmazivanje ventila budući da imam ugrađen plin. Nakon toga sam se vratio u servis i nakon nešto natezanja uspjeli su pronaći sve dijelove koji su nedostajali. Nadam se da je makar popravak odrađen kako treba. Eto :( Ovlašteni Renault servis.

Edited by legenda128
Link to comment
Share on other sites

Ako moze u ovlaštenom nestati alu prsten oko gumba start/stop i ključ sa pipcima za vijke na kotačima onda nije čudo što nestane veća vrijednost.

Umjesto sto oni kruže oko auta i zapisuju nedostatke mi bi trebali kružiti i zapisivati što ima, tipa: motor, alu felge, dizalica ...

Link to comment
Share on other sites

hahahah a ja sam se čudio zašto su na mojem meganu sve ona komče popucane i zašto je sve primljeno s vezicama, tapecirung obješen kod motora, fali cca 30 onih malih štafića torx 20, zadnji diskovi ko da su bili na dnu marjanske brazde 15 godina.

a auto prije nego je došao do mene je bio u zadru (vozila ga gospođa) i održavala u ovlaštenom... :bat: nije ni čudo da sam ga tak jeftino kupio :fucka: sve me strah kakvi dijelovi su nutra :doh:

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.