Jump to content

Megane 1 razina goriva/plovak ne radi


Nick0611

Recommended Posts

Pozdrav,  sinoc sam vozio doma autoputom, padala je teska kisa i najednom spustim pogled na razinu goriva - kazaljka skoro pa na punom. Bio sam prije puta pred rezervom, natankao 100 kn, napravio do tog trenutka nekih 80-90 km. Nekih 5 min prije nego sto sam uocio krivu razinu, cuo se udarac, rekao bi bas pod suvozacevim sjedalom. E sad jel se nesto na cesti diglo i udarilo, ne mogu reci, 3 u noci po kisi nisam vidio, iako pod kotacem nisam osjetio da sam prosao preko neceg. Danas je bio cijeli dan na suncu, da nije voda negdje usla na kontakt, cak se popodne smirio, vozio se s njim do navecer sad kad mi je cak i rezervu upalio, otisao tankati opet jer napravilo se kilometara, i razina i dalje na rezervi. Lampica isto gori za rezervu, e sad jel do plovka ili negdje u kontaktu do kabine, ili do same ploce/instrument table? Sumnjam na plovak jer da kazaljka divlja ne vjerujem da bi upalio i lampicu na rezervi. Bilo kakva pomoc i savjet bi dobro dosla.

Link to comment
Share on other sites

Pošto kažeš da je padala kiša pogledaj da ti nisu odvodi ispod brisaca zaštopani pa da nije preljevalo.

Da li si točio dok je bio kontakt ili je radio motor?

Link to comment
Share on other sites

Mozda cu sad izvalit veliku glupost, ali nisam siguran sta je problem pa je to mozda i uzrok, otkad sam poceo viđati taj problem, kada otvorim cep rezervara, ne napravi onaj fsss zvuk kod otvaranja. Inace je to uvijek radio. Gledam po cepu, nema nikakve gumice, samo na navoju na autu s vanjske strane. Kazem, mozda glupo zvuci, ali jel on treba stvoriti kakav podtlak u rezervaru da bi plovak radio dobro? Mozda je kakva gumica pala s cepa pa da nisam skuzio i sad ne dihta? Svakako ne cujem taj zvuk kod otvaranja 

Link to comment
Share on other sites

nema to veze, skini plovak i pogledaj ga. Prije toga njegove kontakte 

Link to comment
Share on other sites

Uglavnom, nakon vise pokusaja ne mogu odvrnuti cep od pumpe/plovka, zapeklo se dubre :nezna: ima itko ideju kak uopce otvoriti?

Link to comment
Share on other sites

Evo i to sam probao, nakon sarafcigera i tome slicno, prvo su zupci na navoju pucali, onda se hrastova daska mrvila, tak ga drzi jako. Problem je što nemam tolki pristup ko ovaj na videu jer rezervoar nisam skidao, pa mi lim okolo smeta.

Link to comment
Share on other sites

Ovako, pokušao sam ovih dana par stvari, no problem je i dalje tu. Do pumpe još nisam došao, nikako odvrnuti maticu a trgat ju ne mislim dok ne nabavim rezervnu. Sumnjam na prekid žice, ali ne mogu nigdje naći servis manual ili barem wiring diagram za megsa. Ako netko ima ili zna gdje ima kakv pdf, rado bi platio cevape i pivu za tu informaciju :)
U isto vrijeme sam otpojio konektor s pumpe, spojio + i - pumpe preko stopica na konektor i stavio otpornik od 100, 500 i 1000 ohma na mjesto druge dvije stopice, da zavaram kazaljku, no pomaka nema, zato najviše i sumnjam na prekid žice ili kratkog spoja. Pokušao sam i izmjeriti otpor plovka, tu opet nemam nikakvog otpora, pa više ne znam šta je problem.  

Link to comment
Share on other sites

Otvorih za vikend tank, nasao sam novu maticu na otpadu, ovu lagano iskidao dolje, izvadio pumpu, a plovak popucao ko da ga je netko rukom cupao dolje.. par komadica plastike je bilo i na dnu tanka.. ispitao sam ga, otpor daje, radi ok, samo sad to sve treba sklopit natrag. zvao tokica, naravno plovak ide u kompletu s pumpom, cijena prava sitnica - 1400 kn. ovi moji dileri s auto otpadom su dali pumpe i plovke po 100-ak kuna, nemaju vise nijednu, tako da sam u potrazi za pumpom i plovkom ili pametnim rjesenjem za spajanje te plastike natrag. problem je kaj je to uronjeno u gorivo i ne moze bilo kakvo ljepilo ici. ideje?

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.