Jump to content

Trzaj pri oduzimanju gasa


olympya

Recommended Posts

Ima jedan banalni problemcic koji se jedva primjeti ali ide mi na zivce. U bilo kojoj brzini da vozim i kojom god brzinom, kad pustim gas i kako okretaji padaju na oko 1800-1900 okretaja motor trzne. Prijasnji vlasnik inace prijatelj kaze da je tako od kada on pamti. U cemu bi mogao biti problem. Na dijagnostici sve cisto. Prva dizna malo odskace ali sve u granici normale. Znaci auto cupa, ide kao blesav i radi odlicno ali zivcira me taj trzaj. Radi se o 1.9, 130ks

Link to comment
Share on other sites

To sam ja imao dok nisam turbinu sredio. Nisam pitao u servisu turbine što točno nije valjalo sa starom jer su mi dali neku drugu repariranu a moju onda kasnije sređivali. Pije li ti ulje i koliko, ali može biti da treba samo očistiti VNT mehanizam.

 

Link to comment
Share on other sites

Sto je VNT? Ne pije ulje, bar nisam primjetio. Smrdi mi mozda na EGR posto se on otvara pri oduzimanju gasa ako se ne varam

Link to comment
Share on other sites

VNT je mehanizam na turbini upravljan vakumom, a služi širenju odnosno skupljanju statorskih krilaca što opet onda rezultira različitim tlakovima prednabijanja, ovisno koliko je motoru potrebno. Stare turbine to nisu imale već je brzina njihove vrtnje bila proporcionalna brzini vrtnje motora, a "višak" tlaka su ispuštale kroz tzv wastegate ventil. EGR možeš sam skinuti i očistiti, bit će malo teže ako ga nisi do sada skidao, ali gotovo sam siguran da nije on u pitanju.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.