Jump to content

Scenic 2 lupanje podvozja


IvanOS

Recommended Posts

Pozdrav forumasi,

 

Dakle imam jedan problem na autu vec neko vrijeme, pa sam odlucio na kraju pitati i ovdje, mozda je netko ima slicno iskustvo.

 

Ovako. Radi se o Scenic 2, 2008g, 1.5 dCI. Auto je kupljen polovan pred nekih 8 mj.

 

Problem:

Pri voznji se cuje metalni udarac iz podvozja. Nekad je slabasan, nekad je snazan da cak i pod zavibrira od udarca (ovo sam jednom samo imao). Ovo su neke od situacija u kojima sam dozivio ovaj problem i otprilike koliko cesto:

  • cca 2 metra nakon kretanja sa parkinga, ravno, bez neravnina, rucna otpustena rucno (inace je automatska),  prilicno sam siguran sam da nije do kocnica
  • Po izlasku iz skretanja pod pravim kutom, nebitno o smjeru, par puta
  • Pri prolasku kroz kruzni tok, tj kod izlaska (nagla promjena smjera), jednom samo
  • Voznja ravno preko neravne ceste (kakve su skoro sve u Osijeku) nakon saltanja brzine, u višu brzinu, vise puta
  • Voznjom ravno kod Osijeckog esekera preko onih izbocina taman prije Konzuma (ako ima koji osjecanin znat ce na sto mislim), bez šaltanja brzine, vožnja u drugoj, lagana promjena smjera. TU sam dozivio taj najjaci udarac, i to je bilo bas nakon vracanja od zadnjeg majstora.

 

Bio sam u vise servisa gdje mi je gledano podvozje, ukljucujuci i Fornih ovlasteni servis. Svi kazu da nema problema dole.

Zadnje je bio kod jednog dobrog majstora na kanalu, on je pregledao podvozne, prodrmao sve, probao pajserom neke dijelove...nista nismo nasli.

Opruge na ocigled izlgedaju dobro, amortizeri ne sline nigdje.

 

Pred koji mjesec sam zamjenio zadnje selene koji su bili dotrajali. Nekako mi se cini da je ovaj problem krenuo poslje ove zamjene, ne odma, ali cini mi se da prije toga nisam imao taj problem.

 

U prtljazniku nema nikakvih predmeda koji bi bili slobodni da letaju pa proizvode ovu buku.

 

Ne znam, ako mogu jos nesto napisati pitajte...ovako mi ne pada vise napamet nista.

 

Hvala svima unapred.

Link to comment
Share on other sites

Recimo meni majstor na Laguni kad je mijenjao stražnje selene prilikom vraćanja mosta nije dobro stavio oprugu u svoje ležište. Na svakoj neravnini je to lagano lupkalo i strugalo, kad je auto bio otraga opterećen imao si osjećaj da se zadnji kraj raspada na neravninama. Uglavnom ležište opruge je zaštićeno plastikom i dok se ona ne skine ne vidi se da opruga ne sjeda dobro.

Provjeri kako sjedaju opruge ako je nešto dirano po zadnjem mostu.

Poslano sa mog F5321 koristeći Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Evo danas vozim u Lidl i 3 puta okine udarac, definitivno se činilo kao od iza. Morat cu negdje odvest na provjeru tih opruga. Hvala na prijedlogu. 

Nosač motora se cini ok, ne vidim poznate simptome na njemu, da slini ili da se vidi oštećena guma. 

Link to comment
Share on other sites

Prednji seleni, isti su kao na megane-u 2, 120 kn jedan, mijenjaj u paru i istovjetno promjeni nosač motora..Drugo nema što..

Link to comment
Share on other sites

Tri su nosača motora. Na koji sugeriraš da bi trebalo izmjeniti?

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.