Jump to content

AlexVujic

Recommended Posts

Kao prvo da se predstavim, ja sam Aleksandar iz ZG i imam Clio III Grandtour 2008 1.5 dci 76kw., cca. 180 kkm

Htio bih vas zamoliti za savjet. Auto sam kupio u prvom mjesecu 2017.-e godine od preprodavača koji je auto uvezao iz Njemačke. Auto je inače sasvim u redu, ali mu se s vremena na vrijeme pokazuje greška check injection. Greška ne čini neki problem inače - jedino vidljivo je povečanje potrošnje goriva. Nakon što se auto ugasi i upali, greška je otklonjena (do sljedećeg puta).

Pravi problem se pojavio prije 4-5 dana, kada sam se zaputio prema Plitvicama. Nešto prije Karlovca se upalila lampica, ali to je zapravo bilo i oočekivano. Auto vozi dalje normalno, nešto veća potrošnja. U Karlovcu sam skužio još jedan problem. Naime, krenuo sam sa semafora i skužio da auto ne vuče. Skužio sam da mu se ugasila turbina i da je otišao u "safe mode". Ništa, rekao stati ću na benzinsku, ugasiti i upaliti auto i vidjeti što će biti. Ovaj puta lampica se nije gasila kod ponovnog paljenja. Odlučio sam se uputiti nazad za ZG pošto mi se nije sigurno voziti bez turbine, naročito uzbrdo. Nakon par 100 metara lampica se ugasila, proradila turbina i sve je bilo u najboljem redu sve do ZG-a. Sljedeći dan se lampica također palila, ali je turbina radila i greška se nastavila gasiti kod ponovnog paljenja auta. Dogovorio sam s mehaničarom da isprovociram grešku ponovno i da mu dovezem auto da provjeri greške.

Našao je jednu grešku - Integrated circuit failure (ne sjećam se cijele greške i koda). Rekao mi je da je problem gotovo sigurno u bug-u u software-u i da bi prvo trebalo updateati software pa dalje vidjeti da li se greška pali. Problem je što je njegov kolega koji bi to mogao napraviti na godišnjem do 12.8, a meni bi trebao onda netko drugi koji bi to mogao napraviti prije, pošto početkom 8. mjeseca trebam i ja na godišnji.

Ne bih se htio igrati s autom u ovom stanju, jer ako mi se ugasi turbina na Velebitu, mogu se slikat.

Zvao sam ovlaštene servise i oni svi žele napraviti prvo svoju diagnostiku prije nego što počnu nešto raditi. Razumijem ja njih, ali razne diagnostike su već napravljene i samo bih to htio napraviti da vidim da li to ima ikakve veze. Malo sam u gužvi s vremenom.

Da li znate nekoga u ZG ili okolici tko ima opremu za update, da bi to mogao napraviti ovih dana i koliko naplaćuje tu uslugu?

 

Žao mi je što sam se raspisao, samo sam vam htio malo zornije predstaviti problem. :)

Link to comment
Share on other sites

:welcome1:

Imaš puni pristup!

Problem ćeš morati prebaciti na odgovarajuće mjesto kako bi ti netko mogao odgovoriti.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.