Jump to content

Megane II ph1 1.9dCi - elektronika u defektu


Fr4n

Recommended Posts

Ukratko: neki dan je normalno upalio iz prve, ali se sam od sebe ugasio nakon 2 sekunde, baca poruku "BORDELEKTRONIK DEFEKT", elektronika je počela divljati, pale se brisači, žmigavci, kratka svijetla, duga svijetla i sve živo.

Mislio sam da se radi o UPC modulu (ona kutija di su popikani osigurači ispod haube), izvadio sam ga van, i od 9 konektora, 3 su bila u komi, vjerojatno zato što je voda došla do njih.

Ugl. to sam sve dobro očistio, prelemio slabe lemove i na kraju pošprico sa plastik sprejom radi zaštite i izolacije.

I sad ide najbolji dio... vratio sam natrag UPC, pospajo sve kak je bilo i opet baca "BORDELEKTRONIK DEFEKT", gori SERVICE i blinka crvena lampica u sredini između SERVICE i STOP i baca još jednu poruku "LENKRADSPERRE DEFEKT" što znači da je zaključavanje upravljača u defektu.

Kad ga hoću upaliti ništa se ne događa, uopće ne želi surađivati, neda mi da idem kroz komp, baca tu poruku i ne mrda.

Sreća što se to sve desilo doma, a ne na cesti.

Zanima me šta bi mu značila ta BORD elektronika? Jel to UPC? Jel to ECU? Jel to armaturna elektronika?

Od kuda krenuti? Jel netko prošao nešto slično?

Pomogajte, izludiće me taj auto više...

 

20170919_171255.jpg

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.