Jump to content

Scenic III 1.5 dci, 2012. lampica, grijanje i nekoliko pitanja


dombos

Recommended Posts

Pozdrav,

prije mjesec dana sam kupio Scenic III 1.5 dci 81kW Expression, 2012. godište s prijeđenih 135 000 km. Auto je iz uvoza te ima Motive service jamstvo.

Do sada sam s njim napravio 1500 km. U početku je bilo problema s anti-pollution porukom, ali zamjenom senzora se greška više ne javlja. Kasnije sma uočio još neke stvari:

1. Prilikom uključivanja auta uključuje se lampica airbaga s oznakom 2 te se isključuje nakon 30-ak sekundi. Ne uključuje se "obična" lampica airbaga bez broja 2. Je li to normalno ili ukazuje na neku grešku a vozačkim airbagom? Gdje se nalazi "obična" lampica airbaga? Vidim da je pored ove s brojem 2 ona koja signalizira isključenje suvozačkog airbaga.

2. Auto ima ventilacijske otvore na stražnjim vratima, no tamo piri samo hladan zrak, neovisno o postavkama automatske klime. Je li to neki kompliciran kvar ili se da jednostavno riješiti? Također, "kuglica" za  usmjerenje puhanja zraka je potrgana na jednim vratima, može li se to zamjeniti?

3. Je li moguće display navigacije koristiti za prikaz nekih drugih informacija (sat, temperatura) ako je radio uključen? Ako isključim radio, tamo bude sat, ali dok je radio uključen tamo je prikazana navigacija.

4. Jutros sam prvi puta primjetio da se turbina čuje ali jako tiho (jedva primjetno). Ne znam je li to uobičajeni zvuk turbine ili ukazuje na povećanu potrošenost turbine. Koji su simptomi dotrajale turbine?

5. Ima li nešto na što trebam posebno obratiti pozornost kod auta s obzirom na kilometražu?

Edited by dombos
Link to comment
Share on other sites

Što se tiče lampice, svijetli mi samo ova za airbag te se isključi nakon cca 30s, treba li još koja svijetliti? Ista je stvar i kada je pojas vozača zavezan.e442e6e112deb552ea0254c834e06046.jpg

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.