Jump to content

Trese kod odredjenih brzina


pere

Recommended Posts

Primjetih u zadnje vrijeme da od 80-100 auto lagano trese (vise prednji kraj auta nek zadnji), pogotovo kad ne ubrzavam nek drzim brzinu il pustim gas. Kod kocenja se takodjer malo osjeti... moguce da istroseni diskovi uzrokuju tu tresnju? Kotaci ne bi trebali biti jer se sjecam da sam jos na zimskom setu u 4-5 mjesecu znal osjetit skroz blago pa sam pripisal grbavoj cesti, istrosenim prednjim zimuljama i sl... al stvar je jos tu i sad je intenzivnija. Diskovi vec imaju zub i dobrih 80tak k km na ledjima. Ubrzo ide Zimski set gore pa ak bude sve identicno onda barem definitivno znam da nisu kotaci. Bude blaze jer su zimski kotaci 17, a trenutni 18 incha. Malo mi prozujalo da bi mogo biti zamasnjak, al on se tak ne manifestira (posto nikad s tim problema, malo sam guglo), jbg ne more on postat jajasti :D

 

Edited by pere
Link to comment
Share on other sites

Šta trese? Volan, cijeli auto? Ako trese volan onda je balans (osim ako ne trese pri kočenju), ili je dio ovjesa oštećen/istrošen. Ako trese cijeli auto (pri kočenju) onda su stražnji diskovi u pitanju. Ako se trese cijelo vozilo onda nešto s poluosovinama, ovjesom itd. Trebalo bi provjeriti, može biti i do nosača motora.

Link to comment
Share on other sites

Huh, bome si mi dao za mislit! :D

Trese cijeli auto, a kolko sam uspio locirat, vise se osjeti napred... i da, na volanu takoder, pogotovo kod pustanja gasa, a kod dodavanja se tresnja smiri. Kod kocenja se situacija nit popravlja nit pogorsava. Kad padnem ispod 70-80 vibracije nestaju, isto tak prek 100-110 takodjer u potpunosti isceznu. Morat ce ubrzo na dizalicu izgleda.

Link to comment
Share on other sites

Meni je takav sličan problem bio i riješio sam ga zamjenom guma. Jedna prednja guma je bila dobila bruh(nevidljivi) i kod vulkanizera sredio stvar.

Link to comment
Share on other sites

Vrlo vjerojatno balans guma... stavi zimulje pa ako se trešnja riješi znaš šta je :)

Link to comment
Share on other sites

odmah da pitam i meni se zna događat da prilikom kočenja osjetim da vibrira volan, ali samo pri većim brzinama iznad recimo 120 kmh ali ako ono nježno kočim a ako stisnem  jače ne , pri manjim ispod 100kmh ništa , da li su to možda već diskovi pri kraju ili nešto sasvim drugo, inače bez diranja kočnice  na gore navedeni način sve funkcionira odlično

Link to comment
Share on other sites

Ako se javlja samo kod kočenja, onda su diskovi u pitanju.

tako je... kod mene to nije slucaj, kocenje ne mjenja nesto situaciju... nedavno isprobal na svim brzinama... i s 200 koci mirno

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Pitanje..

Primjetio sam da auto trese lagano pri kretanju, odnosno prebacaju u drugu brzinu.. na autu su ljetne nove gume, a trenutno sam na putu, tj gdje je oko 0 °.

Na leru radi mirno, nosaci sigurno nisu.. da li je moguce da se to dogadja zbog hladnijeg vremena?

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.