Jump to content

Dimenzije felgi za Twingo


logan

Recommended Posts

Moj Twingo iz 2001. je opremljen felgama od 14" ali znam da su raniji modeli imali i 13". Bavim se mišlju da za Twinga nabavim zimske gume jer ga sada preko zime vozim gotovo svakodnevno a nisam pobornik sezonskog prezuvanja ljetnih i zimskih guma na iste felge.

U podrumu imam 4 felge koje su mi ostale od Renaulta 5 koje godinama nisam uspio ni prodati ni pokloniti pa sad razmišljam bi li mi se isplatilo kupiti gume trinaestice i montirati ih na te felge.

Zna li netko je li fizički moguće na Twinga iz 2001. staviti 13" felge i bi li takav prošao proceduru registracije odn. upisa takvih guma na tehničkom pregledu?

Koja je u stvari dimenzija guma na starijim modelima Twinga? 

Link to comment
Share on other sites

Jedan frend ima na Twingu (2006.) 13”, mislim da mu je to jedna od standardnih dimenzija, pomalo smiješna guma koliko je uska. Pronašao sam i na netu ovo pa možda pomogne. 8936769D-EBC6-45B0-8EA3-9055997B1C39.thu

Edited by grgaph2
Link to comment
Share on other sites

Malo sam i ja proguglao i došao do podatka da su prvi modeli Twinga imali gume 145/70/13 dok je na onima kasnijim bila 155/70/13 kave su i na mom R-5.

Ta guma je najbliži evivalent mojim sadašnjima 155/65/14 a jedina stvar moja bi mogla biti ograničavajuća je veličina diskova. Ukoliko su ventilirajući, imaju promjer 259 mm što je u odnosu na ranije 238 mm jedan od faktora koji zahtijeva veće felge.  

Link to comment
Share on other sites

Po meni , jedini problem bi ti mogli raditi upravo diskovi.

Jedino možeš skinuti jedno prednje kolo i probati montirati 13". Ni guma ti netreba. 

Ako felga fizički stane onda nemaš dalje pun obriga.

Link to comment
Share on other sites

U nekom redizajnu, činu mi se ph2 twingu su navodno pojačali kočnice i stavili 14", samo mi nije kasno kako onda ovaj gore iz 2006. ima još uvijek 13"?

Link to comment
Share on other sites

Možda ovisi o opremi ili motoru. ? Ili je netko nešto kemijao na njegovom, što sumnjam. 

Link to comment
Share on other sites

nece ici, kako je kolega napisao radi kocnica - na redizajnu 2001 su stavili bremze sa Clia i povecali radi toga kotace na 14.

imao, probao prije par godina... naravno sigurno postoji kombinacija s odredenim alu felgama koje imaju razlicitu sirinu i ET da stane ali mislim da sa klasicnim celicnim nece ici...

Link to comment
Share on other sites

Ljut sam ko ris, danas mi je neki zlikovac ukrao antenu sa Twinga :goni:

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.