Jump to content

Megane 3 GT problem sa felgama \ gumama


adnan195

Recommended Posts

Ljudi nisam se htio petljati u tuđe teme posto smatram da nije ništa zajedničko. Imam problem otkako sam prešao na zimske gume odnosno Felge. Gume su istih dimenzija kao i ljetne, 225-40_18 i ono što se dešava su vibracije i auto počinje vući u lijevo. Danas sam opet na montirao ljetne xgume i na njima se auto ponaša odlično. Također sam provjerio dimenzije felgi i imam fotke koje prilazem. Ne poklapaju se zadnji brojevi i neznam dali je to ok posto se ne razumijem toliko. Molim za pomoć jer neznam jeli stvar u felgama ili gumama. 

DSC_0028.JPG

DSC_0027.JPG

Link to comment
Share on other sites

Da li si probao prednje i zadnje zimske zamjeniti?

Felge su iste širine, jedino ET ne znamo.

Link to comment
Share on other sites

Razlika je u ovome H2 i CH, to su oznake oblika rubnog dijela felge, odnosno ovoga sto sprecava da guma sklizne s felge.

Al ne vidim kak bi to utjecalo na voznju, i isto tak mi nije jasno ako je ista felga u pitanju kak mozes imat dva razlicita oblika.

Link to comment
Share on other sites

Pa podji u vulkanizera nek' provjeri

Poslano sa mog Lenovo P1a42 koristeći Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Par pitanja, koje su gume, marka, model, godina i tjedan proizvodnje, gdje su kupljene, gdje su montirane. 

Link to comment
Share on other sites

Dobio sam dva seta felgi sa autom. Orginal Felge su sa ljetnim gumama a zamjenski set je sa zimskim gumama. Gume su 4 godine stare (zimske), a ljetne su nove. Što se tiče zamjene prednjih i zadnjih zimskih to sam također napravio ali nisam s tim ništa dobio. 

Link to comment
Share on other sites

Adnan, koji je promjer rupe (za gavcinu) na zimskom setu? Imal sam slucaj da sam kupil mazdine felge s rasporedam sarafa i dimenzijama tip top, al je rupa bila 67.1 umjesto 66.1. Cak sam i imal prstenove al smo ih zaboravili stavit!!! Auto je pocel na 60+ divljat, na 90 se smiril, pa na 120 opet treslo, vuklo ko da bika jasem. Provjeri si i to... al ko sto je vec predlozeno, odi k vulkanizeru. :dobroje: 

 

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.