Jump to content

Laguna 2 ph.2 problem sirene i dugog svjetla


trobexx

Recommended Posts

Imam problem na Laguni. Dakle, ne radi mi sirena i dugo svjetlo ne mogu upalit (blicat mogu, ali dugo svjetlo ne ostaje). Zna li netko možda što bih trebao prvo pogledati? Kad okrećem volan čuje se u volanu krckanje, pretpostavljam da zavojnica ne valja zbog koje se upalila i lampica zračnog jastuka. Može li zavojnica biti problem i dugog svjetla? 

Bilo kakva informacija je korisna, jer ne znam otkud krenut...

Link to comment
Share on other sites

Ovaj dio sa trubom si dobro detektirao uzrok koji po meni nebi smio imati veze sa dugim svjetlima.

Nego, vezano za duga. Koliko dugo imas auto?

Banalno je, al ako su svjetla namjestena da se pale sa paljenjem auta i uvijek gore (kao kod mene) onda gore na nultoj poziciji uvijek i vjerojatno ti tako stoji rucica. Prva pozicija je pozicijsko svjetlo a druga i ujedno zadnja je kratko/oboreno.

E sad, dugo ti na rucicu djeluje samo ako je prekidac okrenut prema naprijed u poziciju 2 tj sa ukkjucenim oborenim svjetlima.

Ako je na poziciji 0 jer se naravno pale i gase skupa s autom, onda ti duga ne rade i gore stalno nego samo mozes blendat.

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Zavojnica nema veze sa komandama svjetala,žmigavaca i brisača. Žice idu odvojeno.

Truba na volanu, tipka tempomat (ako ih imaš) i zračni jastuk idu preko zavojnice.

Za svijetla bi moglo biti ovo što Mario govori.

Edited by petak
Link to comment
Share on other sites

Imam lagunu od 2007.

Duga su meni radila i dok je ručica bila u nultoj poziciji. Probao sam ja i ugasiti automatsko paljenje svjetala jer znam da na peugeotu isto samo možeš blendat dok ne staviš u poziciju 2.

 

Radi meni tempomat normalno, ali truba ne i upaljena je lampica od zračnog jastuka.

Link to comment
Share on other sites

Truba može biti zbog onog žutog konektora na gornjoj strani stupa volana. Prvo skini plastike sa stupa volana, žuti konektor iskopčaj i ukopčaj nekoliko puta, pošpricaj sa čarobnim Renault sprejem (kontakt sprej) pa probaj.

Lampica air baga može biti zbog zavojnice, jastuka u sjedalu ili zračne zavjese. Meni je bio loš spoj lijeve zračne zavjese. Konektor lijeve i desne je u zadnjem lijevom pragu. Također čarobni sprej pomogao, ali nakon CLIP dijagnostike.

Link to comment
Share on other sites

Ima li netko shemu ili zna di se nalazi relej dugog svjetla na Laguni 2? Tražio sam po internetu ali nigdje nisam našao.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.