Jump to content

Zvuk kod kretanja Clio II 1.2 16V


bobonnj

Recommended Posts

Događa se kada su temperature oko nule ili u minusu.

Prvi put se dogodilo kada je ručna bila podignuta. Spuštam ručnu, krećem (tj. želim krenuti) u rikverc a auto se ponaša kao da je ručna dignuta ili kočnica pritisnuta. Uz dovoljno snage čuje se zvuk ("puk" - odvajanje) i auto kreće. Kod prvog jačeg kočenja čuje se "struganje" i dalje sve radi normalno.

Ok, zbog vlage i minusa moguće je da je do pakni i bubnja. Međutim, nakon toga kod takvih temperatura ne koristim ručnu kod parkiranja (znači samo u brzinu) ali simptomi su isti i zvuk se i dalje čuje.

Prije zime auto je pregledan, rečeno je da su kočnice dobre i da nema potrebe za novim. Tehnički je bio krajem 10-og mjeseca i uredno je prošao.

Ne kužim se u aute, ovaj imam oko pola godine, pa nadam se da mi neko može objasniti što se to događa i može li doći do kakvog kvara? 

Hvala.

 

Link to comment
Share on other sites

Treba zadnje kočnice pogledati pod hitno. Moguce je da se pakna odljepila i kotac može blokirati u svakom trenu. Ako su pakne ok, pregledati sajle ručne i mehanizam kočnica unutar bubnja.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.