Jump to content

Kako skinuti staklo s vanjskog retrovizora


logan

Recommended Posts

Primjetio sam kod zadnjeg snijega da mi ne radi grijač lijevog retrovizora. Ne znam je li ikada i radio od kada je Twingo u mojim rukama.

Nije neki prevelik problem jer mi očigledno vrlo rijetko treba grijanje retrovizora pošto sam tek primjetio da ne radi :bigl:.

Ipak bih volio da ga osposobim ali problem je nastao kad sam ga pokušao skinuti. Već ranije sam to radio na drugim vozilima i uz malo fizike staklo se lako iščupa iz ležišta.

Ovdje ni uz popriličnu silu nisam uspio odvojiti staklo iz ležišta. Pretpostavljam da je kao i kod svih ono utisnuto na krug kojeg pokreću motorići i drže ga plastični zubi ali sam imao dojam da će prije puknuti nego li se uspije iščupati. Zamjensko nije skupo ali nisam ga htio naručivati prije nego se uvjerim je li u pitanju crknuti grijač ili nešto drugo zbog čega neće da grije.

Je li netko od vas skidao staklo retrovizora i zar je baš tako tvrdo ili je to samo kod mene slučaj? 

Link to comment
Share on other sites

Nisam na twingu nikad skidao staklo ali bi trebalo biti tako kako mislis, ali iz iskustva znam da ta zamjenska stakla znaju "iskriviti" sliku i biti druge boje. Ja bi radije ako se vec mijenja stavio polovno original.

Link to comment
Share on other sites

Ja najprije moram vidjeti je li crko grijač, ili je možda ispao konektor a moguće  je nekada kod bivšeg vlasnika ogledalo s grijačem zamjenjeno onim bez njega 

Ponovni pokušaj skidanja je završio sa ogledalom iz tri dijela [emoji31].

Tek kad sam ga slomio, sjetio sam se da negdje imam onaj veliki vakumski nosač za stakla kojim sam ga mogao izvući s manjim rizikom da pukne.

Sad više nema sumnje - treba naručiti novoga. 09a9333c0936b340b5c11fec32c3f31c.jpg

Poslano sa mog Redmi 3S koristeći Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

jeli to bio original? Nema onu isprekidanu vertikalnu liniju za dio koji prikazuje mrtvi kut?

Link to comment
Share on other sites

To sam se i ja pitao ali sam primjetio da ni ostali Twingači u susjedstvu nemaju onu liniju koja dijeli ogledalo.

Link to comment
Share on other sites

Twingo je dobio nivo ogledalo ali na žalost ni na njemu grijač ne radi. Izgleda da je problem negdje u instalaciji jer na konektorima dobijam samo 10,7 V. 59fd8d8b0b66b429479aaebca67aae51.jpg478ab3b8b4cf123a58c325f28846739f.jpgab5296a925a4fa6a0c0543789bd94017.jpg1327e7ce4bf4a806817eb2d635a6f33e.jpg

Poslano sa mog Redmi 3S koristeći Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.