Jump to content

Megane 3 generation


dado_sk

Recommended Posts

Ekipa,punac ima megane 3 generation. Auto je 2011. Bio je na tehničkom. Auto ima 20 tkm. Sad,gume su prve i ispucale od sunca. Ima neku idiotsku balon verziju 205 60 16 ako se sjećam. Pitanje je koje dimenzije idu na tu felgu? Jel može 205 55 16? Ta je dimenzija jeftinija i s većim izborom. Auto je onak povišen. 

Edited by dado_sk
Link to comment
Share on other sites

Visina nema veze sa felgom. Ako je sirina ista.

Svakako mozes staviti 205/55 16 skroz legalno ako u knjizici vozila ima izlistana ta dimenzija. A trebala bi po meni biti.

Onda ju samo dopises u prometnoj i to je to.

Poslano sa mog SM-G930F koristeći Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

hmm.. to je posebna verzija..

A tko Renault Mégane III odabere u izvedbi Generation (koja ima nešto jeftiniju izvedbom unutrašnjosti, ali blago povišeno podvozjem i pojačane dijelove ovjesa, jer je namijenjena tržištima slabije kupovne moći i cestovne infrastrukture), moči će biti još bezbrižniji na našim lošim cestama.

Link to comment
Share on other sites

Generation je kombinacija (kada je oslanjanje u pitanju) Meganea 2 i Meganea 3. Moze da stavi i 205/55 r16, samo mora da se preko Clipa konfigurise nova dimenzija, da ne bi sat lagao, posto mislim da je razlika veca od 3% ovako iz glave. 

Generation ima drugacije sastavljanu karoseriju od meganea hatch, mnogo toga se jos razlikuje. 

Link to comment
Share on other sites

neće na tehničkom proći 205/55 R16 bez atesta... Idu ti prema homologaciji 205/60R16, 205/65R15 i 205/55R17. Moj je Fluence generation i tu isto idu samo te gume. Ja sam još uspio nekako upisati 195/65R15 jer je bilo u nekim granicama,a vjerojatno ih je netko atestirao pa su bile u bazi i nisam ni morao atestirati. Al svakako probaj napraviti atest za 205/55R16 jer ti je guma preko 100kn jeftinija,a atest je 300kn za gume...

Link to comment
Share on other sites

Danas ne prolazi nista bez atesta. U hrvatskoj..

Link to comment
Share on other sites

ako su homologirane dok se uvozio auto onda prolazi. Ostalo se mora atestirati. Ja sam s autom dobio popis s one 3 dimenzije i to se može upisati direktno...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.