Jump to content

Scenic II 08 ventilator kabine slabije puše


contyy

Recommended Posts

Scenic II 08 automatska klima, ventilator kabine slabije puše znaći sve brzine rade i sve smjerove mogu prebacivat šajba/sredina / dolje samo što slabo piri u kabinu.

Ventilator radi na svim brzinama a na najace kad se stavi kao da jedva upuhuje zrak.

 

Filter klime vec nekoliko izmjenjeno....

 

Hvala na odgovorima unaprijed

Link to comment
Share on other sites

Da li na svim polozajima slabo puse ili samo u nekima?

Kad pojacavas ventilator da li progresivno cujes da on jace radi?

Ako cujes da puse na najjace kako bi i trebalo, onda ostaje samo klapna ventilacije da ne ide u neki polozaj, ovisi u kojem slabo puse. Ima ovdje strucnjaka za to, netko ce ti odgovoriti. A mozes potraziti i druge teme i za vozila poput Megan II, ovaj problem je dosta poznat.

Link to comment
Share on other sites

Ventilator puse kako bi trebao, pojacava se rad ventilatora kako ja pojacavam na kontrolnoj ploci samo jednostavno ne upuhuje u kabinu, da bi se osjetio kakav takav dotok zraka mora biti ili na zadnjoj ili predzadnjoj brzini.

Link to comment
Share on other sites

Svi usmjerivaci rade, stisnem gore zrak gore, dolje, sredina sve radi, klapna izvana zatvori, sve to radi....

Link to comment
Share on other sites

Ili je negdje zacepljeno ili se nesto negdje nesto pomaklo pa ne dobivas sav zrak. Ako je sva elektronika ispravna nema sto drugo...

Iako si mjenjao filter kabine, provjeri da si ga dobro stavio, pogotovo da je dobro nasjeo poklopac.

 

Link to comment
Share on other sites

Pa ja sam poceo da sumnjam isto na nekog mišonju da je negdje neku rupu napravio pa da piri sa strane ali tko to bude našo, to vjerovatno tabla van i da se sve pregleda.....

 

Link to comment
Share on other sites

za centralnu konzolu i puhanje prema licu/sajbi nisam siguran da postoje crijeva koja bi se tako mogla progristi od strane glodavaca. Tuneli obicno idu prema nogama. Ovo ostalno bi sve trebala biti cvrsta plastika.

Ako se mišonja trajno nastanio to ces vrlo brzo otkriti.

Link to comment
Share on other sites

Provjeri poklopac za izmjenu filtera kabine u motornom prostoru da li je sjeo do kraja. On zna biti najčešće uzrok slabog puhanja ventilatora. Ako nije zatvorio rupu puše zrak oko njega  tj. ventilator kabine ne može nafilati zrak prepa kabini..... Provjeri da li je zabravljen sa ona dva lepitra za fiksiranje.....

Edited by Goran_KA
Link to comment
Share on other sites

Jesi provjeri filter kabine. Bilo je slucajeva sa zamjenskim filterima da su pregusti pa ventilacija nije puhala jako

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.