Jump to content

Gume za Megane III


olympya

Recommended Posts

Pozdrav, imam megane 3, 1.6 coupe. Došlo vrime za promjenit gume. Vidim na vratima da piše da može i 225/45/17 jer ove 205/50/17 su podosta skupe. 

Mene zanima dali ih ima netko u 225 širini jer iovako to čudo ne ide ništa pa nisam pametan dali staviti tu širinu. Koliko gubim?

Link to comment
Share on other sites

Mene zanima dal ih jos ima itko u 205 sirini :lool: 

Ne gubis nista. Moje zimulje su 225, a prije su i 17tke bile prvo 205 pa ond 225. Razlike nema. Mozda na oko nesto malo bolje izgleda, al performanse i potrošnja ostaju identicne il tolko malo narusene da ne znas jel te neko hebe il ne... Tk da samo kupuj 225 kaj je ujedno i legalna dimenzija kolko ja znam.

Link to comment
Share on other sites

Ja imam 225-45-17 ljetne i 195-65-15 zimske. Činjenica je da je na ljetnima malo tromiji, ipak je 3 cm šira guma. I mrvu više troši (ali to je dosta teško usporediti jer zimi auto više troši radi hladnoće, a ljeti radi klime, pa ti znaj šta je utjecaj guma a šta ostalih faktora). 

Budući da je cijena ipak dosta niža, kao što kolega pere reče, ko je još uopće ostao na 205? Stavi 225, auto će bolje izgledati, manje ćeš platiti gume... A kažeš da ionako ne ide, pa sa širim gumama i dalje neće ić :D

Link to comment
Share on other sites

Znaci sirina 205-225 nema veze..osim cijene...imao sam dosta setova 205/50/17 i 225/45/17...ovisno o marki znalo se dogodit da je nekad 205 sirja guma od 225

Link to comment
Share on other sites

Stavio 225/45/17. Trebalo bi ih upisati sada, a prje nekoliko dana sam imao tehnički. Onda bi bili besplatno upisali. Kako sad?

Link to comment
Share on other sites

Reci da su ti zaboravili upisati.

Napomenuo si na tehničkom a nisu odradili pa bili to mogli sad napraviti.

Link to comment
Share on other sites

A upisi na iducem tehnickom. Ak si bas peh da te murija ide zezat radi guma. Mene nisu pitali za dimenzije nikad u zivotu. Cak ni kod sudara. Nakon tehnickog koji je vodio TRCZ nisu upisali. Isao sam nakon 3 dana tak i onda je na pisacu masinu dopisala sve tri dimenzije jer sam joj predocio isprintani popis od proizvodjaca ili slikao tu naljepnicu.

Link to comment
Share on other sites

Meni su upisali cak 225 45 18 na Superbu iako ja nigdje nisam pronasao da ta dimenzija ide a dobio sam ga s takvim zimskima, trebalo bi biti 225 40 18.  U Zg na Zvonimirovoj STP mi je frajer sam nekak iskopao da moze i ta dimenzija i besplatno mi upisao! 

Na Meg 3 sam isto bez pol frke upisao 225 45 17 i vozio ih dugo bez nekakve razlike u odnosu na 205 50 17, osim u cijeni naravno... Odi u STP i polazi im onu naljepnicu na stoku ili di vec je i neka ti upisu!

Link to comment
Share on other sites

malo šarma, preko reda i curi objasnio i za nula kuna i osmjeh mi upisala..

Link to comment
Share on other sites

Ako nije tajna (može i na PM da ne bi cura imala problema), koja STP je u pitanju? Da se lijepo otuširam, obučem košulju na cvitiće i odem ju zamolit da i meni upiše

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.