Jump to content

Motor 1.9dci-96kw iskustva..


BrkoTg.

Recommended Posts

Pozdrav ekipa, 

evo jucer sam isa gledat jednog Grand Scenica 1.9dci-96kw i auto me je sve odusevio, na mistu/leru auto radi savrseno, gotovo ne cujes ga kako lipo prede, kumlung, mjenac su isto savrseni, kada se plai/gasi ne trese, ne cuje se klamp ili sl. servo je perverzija kao na Meganu 3, ne osjetim nikakvu tezinu, lagan do bola ali kada sam auto isa probat... Iznenadjenje..

On ide kao neki 1.4 benz u Meganu, ono ide kako ide, nema da zaurla nakon 2000 obrtaja kada se turbo mora osjetiti, t.j.uopce nema suca/potiska niti do 4000, vozio sam ga nekih 5-6 km svaki put pokucavajuci ga "probuditi" i saltajuci na visim obrtaja ali ne ide.. Osjetio sam da nesto pšššššššš (šušti) ne svira/zviždi neko bas ono pšššššš kada krene iznad 2200 obrtaja ali uopce neosjetim da turbo se ukljuci i da auto potegne.. Zanima me dali je netko imao takvo iskustvo, sto bi moglo biti? Auto radi ponavljam savrseno, tih je ujednacen rad ali samo slabo vuce.. Na displeju nema nikakvih upozorenja da gore niti poruka!!

Dali on ima taj fap/dpf filter dali bi mogao biti on, dali crijevo od turba? Kako je skucen prostor ja nisam puno zagledao i razocaraom sam se kada sam ga provozao tako da sam odustao od auta.. Ali vlasnik je spreman na dogovor oko cijene za iznos popravka pa opet mi igra...

Molim komentare i svaku mogucu pomoc.. Hvala

Link to comment
Share on other sites

Može biti do cijevi turba ali onda bi dimio crno ko golf2. Može biti i do ventila turba. Može biti i kako dire kaže do turba. A možda su i u šumi.

Odi do nekog da ti to pregleda, spoji na dijagnostiku..

 

Link to comment
Share on other sites

@laci

dimi inace kada sam ga tako stiskao vidio sam u retrovizoru gusti crni dim.. 

a nisam ima vremana auto sam isa kasno popodne gledat u Zadar a ja sam iz Trogira.. on je reka ici mestru da dijagnosticira pa cemo se cuti.. ili eventualno napravi ako sam ozbiljan kupac a meni takvo auto je potreba i zanima me..

 

@direstraits  jako dobar nacin izjasnjavanja..  ;)

Link to comment
Share on other sites

vozio sam onog slabijeg 88kw u scenicu i , ako je auto ispravan, solidno ide. Nikako se nebi reklo da je lijen.

ovaj jaci ide samo jos bolje, a i bolji je motor dosta.

Ono sto je meni pomalo cudno u toj prici je da dimi crno.... taj auto bi trebao imati DPF filter, nebi smio nimalo dimiti crno.Opet, odredeni modeli tog motora NISU imali dPF filter, mislim da bas moj nema, a opet ne dimi ni malo crno.

 

Po meni to nema veze sa turbinom ..

A i ti smanji ocekivanja od slona zvanog Grand Scenic, to je debela velika raža na kotačima.

Sigurno nebu isel ko megane s tim motorom :hey:

Link to comment
Share on other sites

imam 1.9dci u grande scenicu, 120ks verzija i ti motori u tim autima imaju turbu rupu do cca 2000rpm (mali je digitnalni obrtomjer pa ne znam tocno).. ali onda skroz solidno povuce, dosta kratke brzine mu omogucavaju solidno ubrzanje, motor je pouzdan, evo 15god vozi bez problema (mjenjani samo nosaci motora i jednom ciscene dizne ako se ne varam). tako da ovaj od 130ks mora ic jos bolje i moras osjetit kad on povuce jer npr kad se vozis u 2. brzni na 1500rpm i poklopis papucicu gasa do poda prvo ces cekat neko vrijeme dok on ne trzne

odfuraj ga mehanicaru, to ce ti bit najjednostavniji najlaksi i najjeftiniji put za rjesavanje tog problema ;)

Link to comment
Share on other sites

Ima i voza sam obicni Scenic 2  1.5dci 60kw i taj motor je cak u njemu se jarcao kada turbo opali poslije 2000/min. Tako da ovaj je mora bolje ici i osjetiti kada povuce a ne da ide ka1.4-16v ono linjavo cilo vrime..

Na kraju lik  i se nije vise javio a ja sam odusta od kupovine jer je kvar sigurno cifra i ako ga napravi vjerojatno ce ga vozit i dalje, ovako ga je tia "sprzit" nekom drugome i da se zjb.s njim..

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.