Jump to content

Separatori


twingara

Recommended Posts

Ima li netko stručan da zna nešto brodskim separatorima koji izdvaja vodu iz goriva tako da gorivo čisto stigne u motor. Bi li to imalo smisla na autima?

Link to comment
Share on other sites

To sto ti Spex govoris je nadam se malo karikairano jer inace nije tocno. Jasno je da prekooceanski brod ima separator velicine automobila, no i jahte danas imaju separatore, jer su motori jednako sofisticirani koliko i oni u automobilima, a vec ih ima i dobar dio kamiona. Najmanje varijante nisu nista vece od filtera ulja.

No isto tako nisam jos vidio da je to netko stavio na auto, vjerojatno postoji dobar razlog.

Link to comment
Share on other sites

Ovo o čemu ja govorim je mali separator, okrugli promjera 10cm, visok 15-20cm, spaja se na 12V. Frend ga je stavio na vanbrodski motor.

Link to comment
Share on other sites

Ja sam na satovima slušao samo o brodskim separatorskim sustavima... :zubo:

Separatori inače odvajaju krute čestice iz goriva, a voda se kasnije u procesu ispušta, koliko ja znam.. A na jahtama se koristi jer u jahte valjda ide plavi dizel, ne eurodizel. Kamionski motori rakođer mogu svašta progutati, pa ih zato koriste. A automobilsko gorivo se smatra čistim pa zato nitko ne koristi separtore za aute.. iako bi trebali....

A ti mali separatori, pretpostavljam da su centrifugalni?

Link to comment
Share on other sites

Ja zapravo nisam siguran za taj sto Twingara spominje, jer nisam nista takovo vidio, nego samo u katalogu. Ovi manji brodski jesu centrifugalni i velicine su boce od 1.5 litre. Vjerujem da je i taj mali centrifugalni jer neznam po kojem bi drugom principu takav uredaj radio??

Link to comment
Share on other sites

Da... Gravitacijski su ipak prespori... Oni su bolji za kakve tankove, što bi trebalo na INA-inim pumpama :)

Link to comment
Share on other sites

Još bi jednostavnije bilo to napraviti u cisternama, jer ipak se u njima dovodi gorivo, tako bi se automatski u tankove ulijevalo čisto gorivo, već separirano!

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.