Jump to content

K: Svjetlo kabine za Twingo I 2000 godina


Emmet

Recommended Posts

Pozdrav. Raspalo mi se kućište za svjetlo kabine prilikom zamjene žaruljice kao na slici. Ali kompletno iz nutra je sve popucalo.

Sad stoji samo kao ukras.

Ako netko ima za prodati, bio bi zahvalan.

svjetlo_kabine.jpg

Edited by Emmet
Link to comment
Share on other sites

Većini se to raspadne, teško je dpronaći polovno ispravno. Moj prijatelj stavio žarulju u neku omču od žice i tako mu radi već par godina

Link to comment
Share on other sites

Nema upute, ali nije teško ako znaš držati lemilicu i nemaš dvije lijeve.

Izvadiš iz stropa svjetlo, skineš konektor otraga, mislim da su 4 žice na njemu. S multimetrom nađeš na koju žicu ti auto pusti struju kad otvoriš vrata. Na žarulju nalemiš dvije žičice i drugi kraj žice na kontakte na pločici unutra. Pratiš od konektora gdje dolazi bakrena staza od plusa i gdje je masa.

Kod mene je popucala plastika koja drži kontakte žarulje i tih komada nije nigdje bilo, izgubio prijašnji vlasnik. Nakon lemljenja radilo je tako još 6 godina dok se nisam riješio twinga.

Link to comment
Share on other sites

I kod mene je taj plastični poklopac svijetla bio ispucao na komadiće. Jedva sam uspio pronaći polovni a u jednom komadu.

Poslano sa mog Redmi 3S koristeći Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Twingo ima užasne te plastike unutra, pucaju sve odreda: kvake na vratima, ručice na sjedalima, stropno svjetlo, ručica žmigavaca,... sve sam to mijenjao.

Link to comment
Share on other sites

Nekim sam čudom uspio popraviti svjetlo. Meni se konkretno raspala plastika unutar kućišta koja drži žaruljicu i one klapne koje drže samo kućište na krovu.

Malo vrućeg ljepila, malo paljene žice i stoji klimavo ko babin zub ali dela. :)

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.