Jump to content

Provjera ovjesa Osijek


IvanOS

Recommended Posts

Postovanje svima na forumu.

Evo vec neko vrijeme me muci na autu sto je dosta bucan preko neravnina, posebice poprecnih kao npr  one bijele udarne trake na kolniku, poprecni kolotrasi na raskrizjima (strosika ih puna) pa i obicna gotovo neprimjetna poprecna puknuca ceste. Dakle sve to se u kabini osjeti tako da citava kabina trese i udara. Preko kolotrasa ili ovih udarnih traka buka bude zaglusujuca kao hrpa Basa ( u nedostatku kako bi to bolje opisao) tako da se cak u tim trenucima ni radio ne razumije dobro. Kako takvi problemi dolaze postebeno, a mi se pri voznji navikavamo na to i tako nesvjesno ignoriramo problem, nisam vise siguran imam li problem ili nemam.

Amortizeri svi promjenjeni prije nesto manje od god dana, a i lezajevi prednjih amortizera. Zadnji seleni prije nekin 10k km, a prednji stabilizatori prije cca god dana. Glavni nosac motora i donji nosac motora isto novi. Cesto kad se digne na dizalicu, bilo ovlasteni bilo neki drugi gdje sam isao bude "tu je sve ok, nema lufta".

Ako moze neka:

  • preporuka nekog servisa u os za ovjes
  • dobra dusa u Osijeku da vozi scenic 2, da zna da mu je ovjes dobar i da po mogucnosti ima 205/55 gume da se provozamo cisto da mogu usporediti svoj auto sa tim. Platim cevape u makedonci. :)
  •  eventualno neka druga sugestija ili savjet

Zaista sumnjam da treba poraditi na ovjesu, ali zelim biti koliko toliko siguran i izbjeci navlacenja po servisima i izbivanje sa posla plus nemam previse ni vremena.

 

Hvala

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Imam ti ja Scenic II, sve podatke imas u profilu pa mozemo probati.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Da ne otvaram novu temu...

jučer i danas kako su niže temperature u ovjesu na scenicu mi se čuje nekakvo škrgutanje kada prelazim one velike, relativno blage, ležeće policajce ili ako naiđem na neko veće udubljenje na cesti pa se auto zaljulja. To sam i lanjske zime čuo par puta. Čim zatopli zvuk nestane. Do čega bi moglo biti, čuje se na obje strane? Amortizeri, seleni kakvi?

Napominjem, zvuk je sličniji škrgutanju nego škripanju ili  cviljenju

Link to comment
Share on other sites

zanimljivo to s krajnicima... Hm, da je injekcijom ubaciti malo masti u manžetice čisto da se vidi dali će nestati taj zvuk? Ako bude to, kupuju se novi, naravno

Link to comment
Share on other sites

Prije su seleni na vilici ili balans štangi.
Meni oni škrguću kad je vlažno i hladno. Čim zatopli ušute.

Link to comment
Share on other sites

Ocu na scenicu 2 se skripali seleni u mostu. Ali samo kad bi prelazio preko ležećeg policajca i kad bi temperatura bila blizu ili ispod nule. Kad je toplo ništa.

Link to comment
Share on other sites

Vjerojatno jedan od ovih selena.
Vrlo često se desi da se selen zalijepi za osovinu zbog hrđe pa se okreće u kučištu umjesto da bude fiksan a osovina da se okreće. 85ee1d8cc0d01babc8da6d9ef1b3c592.jpg8b468cda7aeeb81f0fb33f9127bf247b.jpg

Link to comment
Share on other sites

Nikakvo špricanje i podmazivanje nije pomoglo. Samo zamjena. Ovi na vilici su mijenjani. Oni na balans štangi nisu dirani.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Pozdrav forumasi...evo nakon par mjeseci i posjeta 4 servisa, pomaka nema. Nitko nije uspio locirati sto bi moglo biti. Ovjes izlgeda dobro, lufta nema i slicne sheme. Neki su vozili auto i rekli da je zaista grublji ovjes, ali ne znaju sto bi moglo biti.

Naravno, kada bi se krenulo u razne izmjene selena na mostu, vilica i ostalog, cifre se penju do 2k . kn sto mi se ne svidja jer nije sigurno da bi rjesilo problem.

Zadnji servis mi je napomenuo da je hidraulicni nosac motora mekan, ali sam rekao da je mjenjan prije tocno god dana i stavljen original, pa je nakon toga rekao da ipak nije siguran da bi to moglo biti. 

Probao sam i ja kasnije onako pomicati motor rukom, pa malo pritisnuti od gore i zaista se moze pomicati. Ne znam treba li tako, ne sjecam se da li je na starom tako bilo (iako stari nije bio original pa moguce da je bio tvrđi). 

I tako, na pocetku sam, skoro. Barem znam cifre ako cu ici mjenjat napamet. ☹️

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.