Jump to content

rešetka na braniku


frenchkey

Recommended Posts

Zna li netko mogu li se rešetkice usisa zraka na braniku skinuti bez skidanja čitavog branika?

Naime mazanje raznim sredstvima je kratkotrajno, a plastika nije baš pogodna za feniranje pa sam kupio crni mat plastidip i prešpricao bi ih time, samo sam mislio to raditi na skinutim dijelovima.

 

20171121_110415.jpg

Link to comment
Share on other sites

fenirao sam ju već ljetos bez skidanja i zbog laka nisam baš odbro odradio, ali je i nekakva čudna plastika i opet je izblijedilo. 

U međuvremenu pogledao ovaj video i čini mi se da ću to odraditi bez skidanja, čak je i poželjno ne maskirati do rubova već ostaviti 2,3 cm golog lima.

Samo čekam par dana lijepog vremena

 

Link to comment
Share on other sites

Jesi zaštitio plastiku čime nakon feniranja? Čujem od više ljudi da vrlo brzo ponovno posivi ako nije zaštićeno. Ja sam na twingu sve plastike nakon feniranja premazao onim sonaxom mat za plastiku, piše gore da je i UV zaštita i nije ponovno posivilo. Prodan je par mjeseci nakon toga pa nisam stigao provjeriti koliko dugo bi bilo ok.

Link to comment
Share on other sites

To se meni na cliu dogodilo i bez tretiranja fenom - dulje vrijeme sam povremeno mazao tim sonaxom i onda prestao. Unatrag par godina sve su vanjske plastike, naročito branici posivile i to flekasto. Na proljeće je u planu skidanje bočnih lajsni i branika i obrada fenom, ali bojim se da će ostati fleke. 4 godine stariji twingo je imao te vanjske plastike puno manje izblijedile, očito je i tu kvaliteta izrade kod renaulta padala s godinama.

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Kod mene su OK, ali da se javim.

Prošle godine gospođa udari passata i razbij jednu rešetku. Nisam mijenjao nego mi majstor zavario (samo napukla bila), ali je gledao cijenu novih (IT) i komplet dođe 60€. Ako ti nije puno možda da nove uzmeš. Ako ne želiš, onda ih skini i sredi 

Link to comment
Share on other sites

Rrsetkicu sam pospri ao plastidipom drzi se dobro

Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.