Jump to content

Megane 1.5dci 2007 106ks pritisak u cijevima


lacko123

Recommended Posts

Pozdrav ovako ako se netko susreo i par pitanja

Prvo kako se moze otkljucat volan na meganu da ostane otkljucan kad se skida baterija. Znaci ima karticu ne kljuc ?

Drugo pojavljuje se problem. auto je izgubio grijanje i pocne grijat u kabini tek kad postigne full radnu temperaturu i ima velike padove temperature.

zamijenjen je termostat isto i primjetili smo da nikako odzracit sistem. mislim ozraci se i nakon kratke voznje opet zrak u sistemu.

E sad jedan mehanicar kaze brtva glave da propisala iako testirano nema co2 u posudi od vode niti nema ulja u posudi od vode, auto normalno radi ne pregrijava se ne dize temperaturu ne gubi vodu. 

Drugi kaze pumpa vode da je otisla i proklizavaju lopatice te nemoze stvorit dovoljnu cirkulaciju vode te voda dolazi do zakuhavanja u glavi i stvara se pritisak i zato cijevi se napuhuju. 

treci kaze da pukla kosuljica klipa ispod te nabija pritisak ali nema ulja jer je ispod klipa pukla. 
Dali je tko ima slucaj sa time znaci i neki savjet 

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Zadnjih par mjeseci mi je "sviralo" ispod haube na desnoj strani,danas je otišla ekspanzijska posuda od stalnog pritiska.Unutrašnjost posude je djelomično čađava i masna dakle vrisnula brtva glave motora.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.