Jump to content

Sklapanje retrovizora


Nikela

Recommended Posts

Pozdrav ekipa, 

moj ljubimac Scenic II ima mali problem i volio bi čuti ako se isti dogodio još kome tj bilo kakav savjet u pronalasku problema.

Dok je motor još upaljen, uključim automatsko sklapanje retrovizora. Za manje od minute, desni retrovizor mi se uvijek otvori tj rasklopi sam od sebe iako nitko nije otvorio vrata na toj strani ili dirao bilo šta. Kad bi otvorio vrata na toj strani i opet zatvorio, on bi se sklopio ali opet za nešto manje od minute bi se sam od sebe otvorio.

Taj problem se pojavio nedavno. Inače bi obje strane trebale ostati sklopljene tj po otvaranju vrata se retrovizor rasklopi i po zatvaranju opet sklopi dok se god ne promijeni funkcija retrovizora na vožnju.

Jel bilo tko bilo kada popravljao taj sustav? Pretpostavljam da postoji neki prekidač koji “modulu/releju/drugo” retrovizora/motoriću retrovizora“kaže” da li su vrata otvorena ili zatvorena.

Iskustva što često rikava kod ovakvih ili sličnih problema?

Unaprijed zahvaljujem.

Nikola

Link to comment
Share on other sites

Nisam jos cuo za ovu funkciju aut. otvaranja/zatvaranja retrovizora dok auto miruje i dok vozi. S obzirom da isti rade,nije problem u motorima. Moguce da je prekidac ili se treba spojit na dijagnostiku pa vidjet. Mozda se moze isprogramirat nesto. Za pocetak odspoji akumulator i ostavi 20-tak min da se sve resetira pa probaj.

Link to comment
Share on other sites

Obzirom da na otklapanje moze utjecati dvije stvari, polozaj prekidaca retrovizora i otvaranje vrata, problem treba tu traziti. Da je to prekidaca, vrlo vjerojatno bi ti se isto desavalo na obje strane. Dakle ostaju suvozaceva vrata. Ako odspajanje akumulatora ne rijesi problem, treba istraziti senzor za vrata. Nisam siguran gdje se nalazi, mozda je u bravi na vratima. 

Btw kad ti se do tesi, da li ti mozda na tabli pokazuje i da su ti vrata otvorena?

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.