Jump to content

Clio III - plastika ručice mjenjača


patak_III

Recommended Posts

Zamolio bih za malu pomoć. Sav sretan što mjenjam ručicu mjenjača zbog oronulosti stare i odmah problem. Plastika koja se nalazi na šipki ostala je u ručici i nemog je nikako izvadit. Na slici se nalazi ta plastika (slika je simbolična, samo zbog primjera). 

Može li se negdje nabaviti ta plastika. Hvala!!!

plastika šipka.jpg

Link to comment
Share on other sites

Nisam siguran dolazi li ista posebno ili ide u kompletu s tom metalnom sipkom. Mislim da ti je oko 1600-1700kn komplet rucica s tom kutijom i sajlama za mjenjac dok za 1200kn imas samo sajle. Neovisno o tome mozes pogledati na auto otpadu. Nznm kako ces to prebacit, jer ekipa cak to i reze kad stavlja drugu kuglu gore koja nije oem. Zato mi i nije jasno kak ti je izletila. A opet mozes i kuglu raskupusit pa uzet drugu kuglu sto je jeftinija varijanta.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

ako imaš oem ili kopiju oem kugle ona ti ide na tu plastiku, smo se nabije npr ovakva..

 

s-l500.jpg

prepili staru ručicu i izvadi plastiku van..

a nekad dođe kugla sa tom plastikom komplet..

 

s-l1600.jpg

Link to comment
Share on other sites

Imas dvije plastike. Jedna na sipci a druga je u kugli. Kad nabijes kuglu na sipku ona klikne. Njemu je ostao dio sa sipke u kugli. Ta plastika dolazi samo na sipci. Nema je posebno. Morao bi da prepilit kuglu i izvadi dio koji ide na sipku. Sto ce bit isto jebeno. Ako imas novu kuglu, trebao bi imati u njoj isto dio koji se nabija, tak da ti je u biti svejedno za staru kuglu. I to moras nekako zaljepit na rucicu da ti opet neode. Neko jako ljepilo plus cekicem je lagano nabit. Trebala bi ici na knap. Ovu moju nemos pomaknit.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.