Jump to content

R-Link + USB problem


MiKi1986

Recommended Posts

Pozdrav,

imam dva problema pa molim savjete. Nedavno sam umetao USB stick i na neku foru uspio sam savinuti jedan pin u USB utoru i od tada mi USB više ne radi. Pokušao sam taj pin izravnati što sam donekle i uspio ali i dalje USB ne radi, taj pin je mrvicu dublje od ostalih i izgleda da i dalje nema kontakta. Da li netko ima iskustva sa zamijenom tog modula? Naručio bih taj modul i probao ga sam zamijeniti sa mehosom, u ovlaštenom će me sigurno oderati... Bio je oko 50-ak € na ebayu ali ga trenutno nema u ponudi.

Druga stvar koja me muči od kad mi se dogodio ovaj problem s USB-om je da mi više ne radi vrijeme na R-Linku. Kada uđem u Clock menu zasivljena mi je opcija postavljanja vremena. Probao sam resetirati R-link na tvorniče postavke, napravio sam update R-linka preko R-toolboxa, izvadio sam kleme od akumulatora na par minuta ali ništa nije upalilo. Da li netko ima još kakvu ideju? 

 

s-l1000.jpg

20190409_190024.jpg

20190409_190358.jpg

20190409_190426.jpg

Link to comment
Share on other sites

Ovaj problem sa satom je vjerujem vezan uz GPS week rollover koji se dešava svih 20 godina, jer je GPS brojač tjedana 10 bitni ?

Bio sam jutros baš u jednom Renault servisu u Zg i rekli su da sam prvi koji im je došao s tim problemom i da ne znaju hoće li to znati rješiti. Ostavljam da pogađate o kojem servisu je riječ ;)

Znači, možeš probati ručno odraditi update preko USB sticka tako da pratiš upute ovdje: https://easyconnect.renault.hr/pages/software-upgrade?CAMPAIGN=WNRO-R-B2C_HR_032019

Ja nisam uspio, tj. ništa se ne desi kada ubacim USB stick. Javi ako budeš imao više sreće.

Link to comment
Share on other sites

Krasno, imam kvaku 22. Ne radi mi USB pa ne mogu niti pustiti update preko USB-a...

Link to comment
Share on other sites

Na sticku ne smije biti nista osim filea za update. Najbolje ga prvo formatirati.

Tapatalk

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Samo za info, uspio sam i preko SD kartice. Uzeo sam jednu praznu SD karticu i formatirao je u FAT32, na nju sam stavio samo taj jedan file za update. Nakon toga update je prošao i sada sat uredno radi. Ostaje mi još problem s USB-om, čekam ponudu od ovlaštenog.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Meni nije uspjelo. Imam Scenica III, stavio sam file na USB, stavio u auto, počelo ažuriranje nekih 5-6 min, ali na kraju javi da ažuriranje nije uspjelo i sat još uvijek ne radi. MIslim da ću zvati ovlašteni da to naprave ako mogu.

Link to comment
Share on other sites

Ja sam uspio. Stavio sam onaj file na stic s muzikom, auto je odmah prepoznao o čemu se radi i obavio update koji je trajao desetak minuta.

Link to comment
Share on other sites

Jel potrebno vaditi karticu s mapama iz auta dok se radi ažuriranje ili jel potrebno upaliti auto ili je dovoljno samo dati kontakt?

Link to comment
Share on other sites

Uspio sam, ali ne s USB stickom niti praznom SD karticom (probao sam format na Fat32 i gore skopirati samo tomtom.000 fajl). Jednostavno se ništa ne desi.

Na kraju sam uspio odraditi update putem navigacijske SD kartice i RLinkToolbox softvera. Treba se ulogirati u Rlink store (napraviti account ako već nije) i tamo kliknuti da se zatraže ažuriranja. Dobije se poruka da su ažuriranja uspješno zatražena, pa se onda instalirat RLinktoolbox na PC-u i ubaci navigacijska SD kartica na koju on onda automatski povuće update. Nakon toga se kartica vrati u vozilo i odradi update.

Dok sam bio u potrazi za rješenjem naletio sam na podršku za Android Auto. Naime R-link 1 podržava Android auto, ali samo na novijim Clio i Capturima. Doduše ima trik kako dobiti na Meganeu i ostalim vozilima.

https://www.gps-rlink.com/r-link-1/activate-android-auto-waze-on-r-link-1/

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Probao sam i s navigacijskom karticom i RLinkToolbox softwareom i ništa. Zatražio ažuriranja, ubacio nav karticu i odmah se automatski povukao update i dobio poruku da je kartica sada ažurirana. Vratio karticu u vozilo i ništa se nije dogodilo, nije se uopće pokrenio update. Sve radi kao i prije, tj. sat još uvijek ne radi. Izgleda da mi ne gine ovlašteni.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.