Jump to content

clio 3 grandtour zgoren motor podizaca stakla


lacko123

Recommended Posts

Eto mene malo s problemima :)
znaci prvo sam mislio da me zeza regulator modul na elektromotoru sta se tesko dize i spusta stakla i steka itd. da na kraju narucio novi doso i sad nakon mjesec dana osto prozor spusten

nakon puno muke i razmisljanja skuzim da je blokiro elektromor.

sreca moze se odvidat rotor sa 4 torx 15 vide i mozete dignut staklo. jer ako vam blokira ko meni nema sanse dignut staklo a niti otkacit kopce jer mora prozor bit an sredini.

E sad rotor je krepo ko da sam pustio lazanje u pecnici cijeli dan i krenula potraga
Sazno sam i testiro da ide rotor sa kucistem od clio 2 scenic znaci stariji model ali potrebne su male modifikacije na osovini rotora na vrhu jer ako ne tesko se okrece pa opet nista.
 

Pitanje dali je ko kemijo od kog drugog auta ili sam ja jedini kojem je zgorio rotor a ako ovih dana uspijem nesto smislit a da nije kupi novo za 1000kn javim 

Link to comment
Share on other sites

Je da ih se može nac ali eto riješenja.

znaci došo u posjed 2 elektromotora od megana il clia ali stariji model ali i dalje imaju regulator na sebi ali za suvozacevu stranu.
Može se motor okrenut naopacke ali treba zice produzavat kako mi se to nije dalo radit

uzet rotor od desne strane potrebno ga na brusu vrh zaoblit jer moj je imo vrh na spic ovi su imali ravno te tu ga je malo kocilo sta se tice duzine isti su rotori.

Takoder starije verzije imaju puno bolje rijesenje cetkice pa sam njihovo kuciste ubacio potrebno malo modificirat plastiku od zupcanika jedan pin plasticni treba odrezat i tjt radi ko violina :)

Napomena skuzio zasto je pregorio motor pa evo da sprijecite da se vama ne desi.

nakon nekog vremena ocigledno vodilice oksidiraju i nahrapave se jer su pocincane i sol ovo ono jednostavno oskidiraju i nabubre rijesenje skinut dole ocistit kako treba sa brusnim papirom i nakefeljit 5 kila masti na vodilice i sajle.
Motor doslovno nema nikakve muke spustat i dizat te prozori duplo brzi

Slike kad stignem

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.