Jump to content

CHECK PARKING SENSOR


brzi16v

Recommended Posts

Megane grandtour 2011...dci...

 

Nakon sto je auto stajao nekih 2-3 dana, izbacio je poruku check parking sensor...prilikom ubacivanja u rikverc nečujem više "bip" od senzora zadnjih niti se pale....skidao dole senzore, kontakti na njima uredni...prilikom ubacivanja u rikverc svjetla za rikverc normalno rade.. netko imao ovakav problem? Probao sam i iskljucit senzore na displaju ali i dalje stoji poruka i svijetli ključ..

Link to comment
Share on other sites

Isti slučaj kod mene,dijagnostika u servisu je pokazala da je otišao zvučnik za parking senzore.

Novi zvučnik i zamjena negdje oko 350 kn,mislim.

Link to comment
Share on other sites

Ima li netko shemu osiguraca na UHC-u i u kabini za megane 3?

Link to comment
Share on other sites

Dijagnostika kaže problem u modulu i senzorima, nemoguć pristup istom..kao da je zaključan...

Naravno kao i većinom pomoći nema, pa krenem sam najbolje redom..

Uz to sve prestalo je raditi i 3 štop svijetlo...crklo...zamjensko nema...nakon što sam ga ispitao vidi da je ispravno, pregedao sce osigurače u kabini i motornom prostoru....svi ispravni...check parking senzor i dalje prisutan...navratim električaru, naravno nema vremena dođi za 3-4dana..vidim nista od toga i  bacam se u raskopavanje, ili sam ili ništa.

Poskidao sa svih žica izolir traku i tekstilnu traku...žica po žica..izvlačio sve, uz korištenje jakog konca koji je pročvršćen za konektor, radi lakšeg vraćanja instalacije..

Greška je bila u tome što su u vratima gepeka, nekih 5 cm od gumiranog crijeva kroz koje ide instalacija pukle 2 žice, 1 od štop svjetla ,a druga koja daje signal na senzore..promjenio žice, sve ponovo umotao u tekstilnu izolir traku (dosta košta u odnosu na običnu), štop svjetlo radi, nema više greške senzora...

 

 

20190903_103140.thumb.jpg.aec8ebaa429f693b68913bf60cb21c57.jpg

20190902_164526.thumb.jpg.3495afdc1be36ed5fb3b3d88d7351771.jpg

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

12 hours ago, brzi16v said:

Greška je bila u tome što su u vratima gepeka, nekih 5 cm od gumiranog crijeva kroz koje ide instalacija pukle 2 žice, 1 od štop svjetla ,a druga koja daje signal na senzore..promjenio žice...

Greške se ponavljaju, žalosno je što Renault ne čini ništa da to spriječi...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.