Jump to content

Graničnik vrata - podmazivanje???


dizna

Recommended Posts

Mijenjao sam graničnik vrata na vozačevim vratima (jer mi je stari krckao) i nekih 3 tjedna je bilo ok, da bi sad dok je hladnije primjetio da se opet čuju čudni zvukovi i kad sam malo bolje pogledao primjetio da je to zbog toga jer nema nikakvog maziva na graničniku, suh je kao barut, dok na ostalim vratima primjećujem da ima maziva na graničnicima.

Zanima me s čim bi to bilo najbolje podmazati? Dali mogu našpricati s WD-om 40? Malo sam čitao i dosta ljudi piše da se ne preporučuje totmast zbog plastičnih valjaka koji prilikom otvaranja i zatvaranja klize po metalnom dijelu. 

Isprike ako ima već tema otvorena, pregledao sam sve i nigdje nisam pronašao.

Hvala!!!

Edited by dizna
Link to comment
Share on other sites

WD će ti brzo nestati sa graničnika. Najbolje sa nekom žutom masti npr litijeva. Ja je koristim i dobra je. Može i crna grafitna. Bilo koja mast je bolja od WD 40 jer ostane na mjestu duži vremenski period.



Poslano sa mog SM-J510FN koristeći Tapatalk

Link to comment
Share on other sites

Mora se malo podmazati kod ugradnje. Ne na suho ugradjivati. To je samo plastika. I izlozena velikom mehanickom naprezanju. Konstrukcijska greska.

Link to comment
Share on other sites

Ma ima nešto malo podmazano, ali toliko malo da je jedva primijetno, oku nevidljivo, kad prstom prođem po graničniku ostaje jedva vidljiv crni trag po prstu od maziva nekog.

Imam doma s INE totmasti pa me zanima da li mogu s tim namazati malo po metalnom dijelu pa da valjci pokupe mast kod otvaranja i zatvaranja?

Sad baš na netu čitam i da je litijeva mast upravo tot mast. Jbg nisamznao da je to to... Uglavnom budem probao s njom to podmazati.

Hvala Vam na odvojenom vremenu i informacijama...

Edited by dizna
Link to comment
Share on other sites

Nemoj podmazivati! Ja sam kod sebe na Laguni na jednim vratima namazao sa totmasti jer mi vrag nije dao mira i istog trenutka je poceo pucketati.

Ako vec hoces nesto podmazivati onda osovinu, ali ne i vanjski dio. Plasticni valjak se treba kotrljati po vodilici, a ne klizati po njoj, jer ako bude par puta proklizao po istoj strani, nepovratno ces ga unistiti.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Na kraju sam našpricao s WD-om i bolje je nego sto je bilo, ali jos uvijek nije kak bi trebalo biti. Mozda treba malo vremena dok se razradi ili je nekvalitetan (možda i zamjenski) graničnik... Nisam na kraju podmazivao s nikakvom masti zbog tih plasticnih valjaka... 

Svakako hvala svima!

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.