Jump to content

Ubrzava sam od sebe


punkrockos

Recommended Posts

Dakle,

 

pustim gas a on nastavi ubrzavati kao da i dalje držim gas. Kad sam zakočio je hvala bogu usporio. Usrao sam se, gadan osjećaj kad nemaš kontrolu nad autom. I tako par puta u toku te kratke relacije, vožnje od 5 km. Kad sam upalio sljedeći put sve je bilo ok.

 

Isto to mi se prvi put desilo pred nekih mjesec dana, al je laganije ubrzavao pa nije bilo toliko opasno. Čak sam i taj put mislio da si nešto zabrijavam, da nije to to. Al eto danas se pokazalo da nešto stvarno nije u redu.

 

Da li se netko susreo s ovakvim problemom? Dal je nešto do papučice gasa ili kakav senzor? Mislio sam si da je možda blokirala pa sam ju pokušao vratiti nogom međutim nisam je mogao pomaknuti, dakle ispada da je bila vraćena u otpuštenu poziciju. 

 

 

Edited by punkrockos
Link to comment
Share on other sites

Imao sam isti problem 2 puta. 

1. Megane 1.6 16v ubrzava sam, pustim gas, papučoca gasa se vrati u početni položaj, a auto ubrzava, problem bio u map senzoru, promjenio ga, obrisao gresku i sve ok. 

2. Prije nekih 3-4 mjeseca na meganu dci također ubrzava sam, ali je papučica gasa ostala zaglavljena, ali sam primjetio prije toga da je onako tvrđa i da treba "stisnut" jače, ušpricao unutra koliko sam mogao wd-a i od tada sve ok, ali je i pedala gasa sada lakša za stisnut

 

Ono što mozes napravit da prestane trenutno ludit jeste par puta brzo po papučici stiskat... Ako stisnes kvačilo nista ne dobiješ, on ode u okretaje samo.. I u slučaju 1. ja kad sam kočio auto je usporavao, čim sam pustio kočnicu ubrzavao je dalje. 

Edited by brzi16v
  • Like 2
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

Ja doživio na Rs-u. Nije baš ugodno kad on krene ubrzavati 😅

Prvo smo mislili da je klapna, pa je ona skinuta i očišćena, pa prekidač na kuplungu, pa sam to zamijenio, a kad se dogodilo opet, onda sam skužio da je papucica gasa ostala lagano pritisnuta i nakon 10ak sekundi kliknula natrag. Otisao do servisa, našpricali unutra wd il kaj već i od tad sve ok. Uglavnom desilo se oba puta nakon sta je auto stajao par dana. Nekidan sam čitao na britanskim forumima da se ljudima znalo isto desavati, pogotovo nakon par dana stajanja. 

Edited by homer
Link to comment
Share on other sites

@Med0 ja sam prvo probao kontakt sprejem ali to je toliko počelo cvilit i škripati užas... I onda sam isao na wd40 i on je popravio stvar

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Netko je tu negdje na forumu pisao/opisivao kako se cisti taj potenciometar gasa. Da se vremenom to valjda zaprlja i da kad se ocisti drugi auto.

Link to comment
Share on other sites

Izgleda da je sezona toga.

I meni se počelo nedavno događat isto. Obično ostane gas stisnut tek tolko da nastavi istom brzinom umjesto da krene usporavat. 

Jednom mi se dogodilo da mi je pred zavoj ostao gas do kraja pa je lagana panika bila.

Podmazao sajlu, klackalicu od papučice,  i očistio klapnu, ali isti simptomi. Čak au nakon tog čišćenja okretaji počeli ludirat. Naručit ću novu brtvu klapne i probat s drugim TPSom pa ćemo vidjet dalje.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.