Jump to content

Megane IV - retrofit ugradnja kamere


tomidix

Recommended Posts

Evo slika. Dakle vanjska instalacija, na infotainmentu aktiviran menu Parking assistance i u njemu Rear view camera i sve postavke za kameru, kao i na autima koji su tvornički došli s kamerom i prikaz.

 

On 11. 08. 2023. at 14:18, zibel said:


Ima li tko  prikaz slike na ekranu kod rikverc kamere ugrađene u zadnji znak? Dali se vidi prikazan rub branika ili ne? 

Zibel evo ovak ti to izgleda

 

 

image0.jpeg

image1.jpeg

image2.jpeg

image3.jpeg

image4.jpeg

image5.jpeg

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

I ja sam ugradio kameru u Meganea, prema uputama s početka topica - rezultat na fotki niže. Ako će netko također ugrađivati, malo tips&tricks oko same ugradnje kojih nema u uputama. Kad se dođe do konektora od ekrana, postoji mogućnost da u pinovima gdje ide kamera već jesu neke žice uštekane - van idu isključivo alatom za vađenje žica iz konektora. Te žice su poprilično kratke pa je manipulacija zeznuta, a kabel od kamere je dovoljno dugačak pa sam na njemu skinuo 5-6cm izolacije, omotao oko postojećih konektora da bude spojeno u paraleli i izolirao. u konektor sam ubacio nove stopice od kamere, vratio ga nazad i sve radi :). Nemam pojma kaj je u originalu spojeno na ta mjesta na konektoru, ali nisam htio samo to maknuti i ostaviti, a i na par videa s neta sam vidio da je isto tako spojeno u paralelu. Sve u svemu ugradnja nije teška ali vremenski traje i najveći problem je manipulacija svim žicama jer mjesta naravno nema.

image.thumb.png.2bf90c24cbbe00214b3181572bd79b05.png

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.