Jump to content

Automatska klima


Zip007

Recommended Posts

Primijetio sam da klima slabije hladi, vozačka strana pogotovo. Razlika je bila 5+ stupnjeva u odnosu na suvozačku. Jučer sam išao hrastinskom da pregleda i nadopuni klimu, što je i učinio,bar je tako rekao. Bil sam gotov u roku 8 minuta. Navodno je nadopunio sistem, ubacio farbu i zamijenio ulje. Sad klima bolje radi, obje strane podjednako no čini mi se slabo. Danas mjerim temp na izlazu iz klime i u leru nije se spuštala ispod 15 - 16C. Kad sam počeo vozit auto pala je na 12 - 13C. Auto je bio cijeli dan na suncu i vanjska temperatura je bila oko 30 možda i više. Klima je bila na auto modu i najmanjoj temperaturi. Jel to normalno? Koliko bi trebala biti temperatura na izlazu  na središnjoj rešetki kad je vani vruće? Nisam to nikada mjerilo. Da li u leru klima mora isto raditi kao i u vožnji? Inače filter i sve uredno mijenjam, auto je Megane 3,2011 1.5 dCi. 

Link to comment
Share on other sites

Ni dobro, mora bit debelo ispod 10℃, na starijim fordovima 2-3℃ kad sljaka kak treba... Al izmjeri opet u manual  modu,puhanje samo na srednji polozaj

Edited by zac7654321
Link to comment
Share on other sites

Ako je ispravno trebalo bi biti oko 4-5 stupnjeva, u leru par stupnjeva više.

Link to comment
Share on other sites

Taman topic za mene. Meni isto lijeva strana puše slabije i manje hladnije nego na desnu stranu. Klimu sam punio prije dvije godine. Koliko se sjećam i onda je bilo tako pa je nakon punjenja bilo bolje.

Ali što je najbolje i po zimi kad treba puhat toplo ta jedna strana puše slabije

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.