Jump to content

Megane IV 1.5 dCi Grandtour - safe mod


logan

Recommended Posts

Nećakov Megane je prije par dana na povratku iz Splita počeo na trenutke gubiti snagu a u jednom momentu je primjetio da mu i brzinomjer tada padne na 0 iako je u tom trenutku bio u 6. brzini i vozio se autoputem. Nakon nekoliko takvih trzaja auto je pošao u safe mod i jedva je milio autoputem pri 1800 o/min. Zaustavio se, konzultirao s nekim prijateljima koju su mu savjetovali da sačeka da se motor ohladi i da proba opet. Nakon pauze motor je radio u redu i uspio je doći u Dubrovnik iako se još nekoliko puta ponavljalo to kratko trzanje. Dijagnostika mu je pokazala dosta raznih grešaka a jedna od ozbiljnijih i logičnijih problem s pumpom goriva.  Nakon reseta Megane radi OK ali ostaje opravdani strah da se problem ponovi.

Ja nisam vidio ni vozio auto nakon tih problema ali mi je za oko zapelo slučaj s brzinomjerom. To je bila boljka starijih Renault modela koju sam i ja imao i na Twingu i Loganu pa se pitam kako je danas riješen senzor brzinomjera? Postoji li mogućnost da pokazivač brzine utječe na rad motora? Je li se netko sretao sa sličnim problemom?  

Link to comment
Share on other sites

mislim da brzinomjer ne utjece na rad motora. 

senzor polozaja radilice je meni #0 za provjeriti kod ovakvih greski.. mozda cak samo ocistiti ako se zbog necega nakupio smeca. 

pumpa goriva naravno moze, ali doslovce ne pamtim dan kad sam cuo da jedna krepa na zadnjih 20 god proizvedenim autima (benz naravno) 

Link to comment
Share on other sites

Meni ovo sve povlaci neku masu, problem sa strujom...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.