Jump to content

"Check emission" - Strujni krug lambda sonde


Arktur

Recommended Posts

Pozdrav!

Nedavno su mi se na meganu (1.6 16v 2009.) upalile lampice i na displeju poruka "check emission".  Auto  normalno vozi, ne primjećujem ništa  neuobičajeno, snaga, rad motora sve ok.

U servisu su ga stavili na dijagnostiku i izbacilo im je  da je problem u strujnim krugovima lambda sonda.  Serviser mi je rekao da su ti kabeli koji idu do sonda zauljeni i da je u tome problem, da bi trebalo promijeniti strujnu instalaciju motora, ali da se ta "hobotnica" više ne može naručiti. A i da može sama instalacija bi koštala oko 700e, bez rada.   Je li netko imao čuo za ovaj problem i kako to riješiti?

Link to comment
Share on other sites

Kaj cijelu novu instalaciju radi sonde? Mijenjaj mehanicara.

Danas malo mehanicara zna popraviti benzinca, jer vec 15 godina uglavnom popravljaju dizele.

  • Like 1
  • Haha 2
Link to comment
Share on other sites

Kolega tebi treba ocigledno elektricar pa da pogleda instalaciju.. A u ovlastenom servisu naci elektricara koji zna svoj posao neceš jer oni sta znaju imaju svoje servise i rade za sebe... 

  • Like 2
  • Haha 1
Link to comment
Share on other sites

Nije kabel zupčasti remen da se mijenja kad se zaulji :D

Ulje se očisti isopropilnim alkoholom pa vidiš što je s kabelima i konektorima ako je i tamo ušlo. Izmjere se otpori na labdi i usporedi s referentnim vrijednostima. Izmjeri se otpor kabela od lambde to ECUa i eventualno pad napona u radu ako se može. Ne znam da li električari imaju još neki trik.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.