Jump to content

Kvačilo


marijo-

Recommended Posts

Pozdrav svima.

Ja sam Marijo i novi sam u ovome klubu. Već duže vrijeme imam problem s kvačilom na mojoj laguni pa će nažalost i opis biti dug.

Radi se o Laguni 2.0 dci 4control 2011.g., koju sam kupio prošle godine u ZG-u, pri probavanju auta osjetio sam da je kvačilo tvrdo i osjetljivo, pitam vlasnika je li mjenjano kvačilo on odgovara da je prije nekih 10ak tkm(tada je imao 185000) pitam zašto je ovako tvrdo i osjetljivo, on kaže da je stavljen kruti zamajac. Bilo mi je čudno da je već mjenjano kvačilo na toliko kilometara a još čudnije da se stavlja kruti zamajac, ali dobro auto mi se sviđalo, on malo spusti cijenu, računam odmah stavim novi set i sve dobro.

Čim sam se vratio u ST odmah naručim auto na pregled u ovlašteni servis, dovedem auto i objasnim situaciju, oni pregledaju cijeli auto, mehaniku, dijagnostiku..., kažu auto je odličan samo treba mijenjati set kvačila i daju mi ponudu za to 7800kn, ali bez zamajca jer kao on se ne mijenja do cca 400000km na takvome autu ali kada oni rastave ako vide da je loš mjenjat će i njega. Uglavnom da ne dužim, oni promjenu set kvačila, ja platio, kažu na autu je dvomaseni zamajac i da je u odličnom stanju. Ja probam auto i  vidim kvačilo opet tvrdo i osjetljivo, ispišem reklamaciju na mail i oni zovu da dođem, pogledaju auto i kažu da je to tako, da će to još malo 'leći', opet pišem mail, opet zovu, e sad nevalja nosač motora, kako to niste vidjeli na prvom pregledu, a eto promaklo. 

Platim i novi nosač 2700kn, malo mirnije na leru ali kvačilo isto.

Uglavnom još se natežem s njima.

Ako netko zna uzrok toj tvrdoći i osjetljivosti kvačila unatoč novom setu(valjda su stavili novi) molim da da neki savjet. 

Unaprijed hvala.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.