Jump to content

Zamjena navigacije/multimedije (R-LINK 2)


BorderM

Recommended Posts

Pozdrav, tipka za paljenje sva 4 žmigavca je prestala raditi na mom Meganeu. Vozio sam auto kod električara koji je to "osposobio" i tipka je radila neko vrijeme pa sad opet ne radi. Električar kaže da se to ne isplati više dirati, nego treba zamijeniti cijelu multimediju (tipka za sva 4 je dio tog ekrana). Bio sam u ovlaštenom servisu i oni su potvrdili da se ne može mijenjati samo tipka/prekidač, nego treba sve. Nova multimedija je skupa i trenutno je nema na stanju pa bi trebao čekati potencijalno mjesecima nakon što je naručim (!?)

Sad, mene zanima isplati li se tražiti polovnu multimediju i gdje? Ima li netko u Zagrebu tko može nabaviti dio i ugraditi ga? Ima li tu potencijanih problema s kompatibilnosti između različitih modela auta, npr. ako nije ista razina opreme? Isplati li se gledati kineske aftermarket proizvode ili da se držim originalnih? Ostali savjeti su dobrodošli, ne znam koji je najbolji način za riješiti ovo. Šaljem sliku multimedije u privitku.

WhatsApp Image 2023-08-07 at 11.05.37.jpeg

Link to comment
Share on other sites

Je li ta tipka za sva 4 žmigavca inače problematična na Meganima? Da ne kupiš rabljenu multimediju, a ono isti problem.

Druga stvar je da se R link2 ne može tek tako prebaciti s auta na auto, zapravo je izuzetno komplicirano / nemoguće to prekodirati.

Link to comment
Share on other sites

Ne bi znao kvari li se inače, nisam čuo da je netko imao problema.

Serviser (ovlašteni) mi je rekao da se lako prekodira polovna 😕

Link to comment
Share on other sites

Info koji ja imam za R-Link2 na Kadjaru je da to nije lako prebaciti s drugog auta A to su praktički isti uređaji. Ali ako ovlašteni kaže da je lako onda super 👍

Taj prekidač kakav je? Da li samo klikne kad se pritisne ili je mehanički u dva položaja pa ostane malo unutra kad se pritisne?

Link to comment
Share on other sites

Prekidač samo klikne kad se pritisne, ne ostane unutra.

Link to comment
Share on other sites

A da to pogleda i popravi neki elektroničar, a ne električar? Jer izgleda mi da je tu klasična tipkica kakve znaju zajebavati na taj način.

Da si u ST rekao bi ti skini i donesi...

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Na kraju mi je lokalni mehaničar našao polovni dio iz nekog lupanog Meganea za 200e + 40e ugradnja. Testiram već par tjedana i sve radi bez problema. U ovlaštenom servisu je taj dio oko 650 eura i nisu mi mogli dat rok isporuke. Taj cijeli panel je samo ekran i kontrole, a radio tj. multimedija sustav je odvojen i nalazi se negdje iza sakriven.

Ako se netko želi igrat sa starim panelom, nek se javi slobodno privatnom porukom, mogu ga prodati za neki manji iznos. Sve je ispravno osim te jedne tipke.

  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.