Jump to content

Senzor tlaka ispuha


ChILd_ReBoRn

Recommended Posts

P0471 [0x0471]
Exhaust gas pressure sensor - range/performance problem

auto radi normalno, nema limp mode. Ponekad se greska ugasi, pa s eupali za dan dva... i tako. Majstor kaze da je vjerojatno senzor tlaka ispuha (gore na vrhu pored poklopca ventila). Senzor DPF-a sam mijenjao prije 3 godine dok mi je pregorilo crijevo koje ga spaja, pa smo predostroznosti radi stavili novi senzor (majstor nije znao/htio ispitati da li je stari ispravan, a rekao mi je uredno naplatiti ponovnu zamjenu ako se ispostavi da nije), no onda me bacalo u safe mode. Sad ništa. Tako da pretpostavljam da niej taj senzor. Ako je.. cuvam još original koji je bio gore.. lol

U čemu je problem? novi senzori imaju drugačiji konektor. 3 pina u obliku slova V. Original ima 3 pina ravno. I sad moram iz kine naruciti novi konektor i prespojiti žice. Vjerujem da nemam što zajebat ako spajam žicu na žicu slijedeći žice po redosljedu pinova... scenic ima 3 boje, kineski konektor druge 3 boje.. LOL. ALi kazem.. s lijeva na desno kako je uštekan.. ne bi smjelo biti problema...ILI?

Cijev od senzora je čista
image.png.be93843cf3ab0d54386ccf922775df23.png

Link to comment
Share on other sites

da, znam.. ali rekao je majstor da je sve cisto ko suza.. Taman je prije mog auta na jednom cliu sajlom cistio istu stvar..

Link to comment
Share on other sites

On 04. 11. 2023. at 16:13, MilosB said:

Za pranje felgi ako ozbiljno to radite kupite Mequiers Wheel Brightener. Jedina mana je sta dolazi kao koncentrat od 4L i onda mijesas po zelji.. Smrdi po bademu.. @laci

Dimer je zakon i skidanje naslaga ali treba pazit, pravilno ga razrijedit i nema brige.. Naravno nagriza odredjene materijale procitat upute.. Najbolje je jako dobro isprat. 

Odlično 

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Stigao kineski senzor... zamijenio konektor.. i greska nije otišla.. Očistio stari senzor.. vratio.. pojavila se greška "check injection system". To se prije samo sporadicno javilo, inace je pisalo "check antipollution system". Kod greške je isti.. P0471. 
Vratio ponovno novi senzor... i greška nestala.. Na malom oBDu kojeg gledam preko mobitela još baca grešku ( moguće da je ne mogu obrisati sa njime), ali na ploči nema više ikone motora i žuti ključ. 
Neću se prerano veseliti jer je i sa starim senzorom greška znala periodički nestati pa se drugi dan opet pojaviti....
Ću da vidim...

AKo upali.. najbolje potrošenih 100 kn

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.