Jump to content

Dacia Duster 4WD, lock mod


Danijel 23

Recommended Posts

Dali je moguće softverski uključiti stalni pogon 4WD-lock mod, a ne da se on sam isključi nakon nekog vremena?

Link to comment
Share on other sites

Sve je moguce... Samo on se neiskljucuje nakon nekog vremena.. Vec kad predjes odredjenu brzinu cca40kmh  radi potrošnje i ostalih pizdarija..... 

Edited by macak
Link to comment
Share on other sites

To ne bi baš bilo pametno jer bi vrlo brzo nešto polomio. 4WD lock kruto povezuje prednju i stražnju osovinu i koristi se samo u uvjetima loše trakcije. Kako se prednji i stražnji kotači praktički nikad ne okreću jednakom brzinom (zbog različito potrošenih guma, zbog različitog tlaka, položaja volana...) stvara se mala razlika u broju okretaja koja napreže pogon. Na klizavoj podlozi to nije nikakav problem jer se ta razlika lako izgubi proklizavanjem kotača, dok se recimo na suhom asfaltu događa isto, samo što su sile neusporedivo veće zbog boljeg prianjanja. Zbog toga se sustav automatski isključuje kad prijeđeš neku brzinu (40km/h).

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Najbolje hardverski 

Welded_Differential.jpg

 

Ponekad se desi da treba reset softvera, ali za 260 Nm i 110 ks softver je dovoljno hard da ne dođe do ovoga:

twisted-driveshaft1-jpg.253280

Na slici iznad se vidi kako od hardvera nastaje softver with a twist 

  • Like 3
  • Haha 7
Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.