Jump to content

Ampere


Ivan1902

Recommended Posts

Kako bi se suočila s izazovima preobrazbe automobilske industrije Renault Grupa stvorila je tvrtku Ampere. Riječ je o novom modelu automobilske tvrtke koja želi postati europski predvodnik na tržištu električnih vozila.

Ampere ima ambiciozan cilj, a to je proizvesti cjenovno pristupačna električna vozila, odnosno učiniti ih dostupnima svim kupcima na europskom tržištu

Ampere upravlja s 11 lokacija u Francuskoj, među kojima su četiri industrijska postrojenja: središte ElectriCity koje uključuje tvornice u Douaiju, Maubeugeu i Ruitzu, i tvornica u Cléonu.

Tvrtka zapošljava više od 11.000 radnika, od čega čak 35 posto inženjera. Zaposlenici tvrtke odgovorni su za dizajn, razvoj, proizvodnju i stavljanje na tržište vozila s potpisom marke Renault. Svi zajedno ulažu velike napore kako bi omogućili radikalnu preobrazbu i širom otvorili vrata električnoj mobilnosti.

Logotip tvrtke Ampere izveden je iz dijamantnog oblika koji odražava prošlost tvrtke Renault. Stvoren od nekoliko dijamanata, logotip ilustrira novi model povezanih i prilagodljivih timova, specijaliziranih za različita područja.

Dana 1. studenoga 2023. osnivanje tvrtke Ampere stupilo je na snagu. Ampere se oslanja na 15 godina Renaultove stručnosti u području električnih vozila. Djelujući u okviru Renault Grupe, Ampere će dizajnirati, razvijati, proizvoditi i na tržište stavljati 100 posto električna vozila s potpisom marke Renault dostupna svima.

image.thumb.png.b4c7061c607ac0635328107d96f86731.png

  • Like 5
Link to comment
Share on other sites

Glupost, ja sam mislio da će se vratiti normalnim vozilima..

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

11 minutes ago, dado_sk said:

Bila jednom i Opel ampera. Prošla je "super,".  Jel itko čuo i vidio jednu?

Već nekoliko komada. :)

Čak sada mi parkiran fićo pored jedne :). Ako bude tamo kada se vratimo fotkam.

Inace po meni sasvim normalno. Renault ima jednu liniju dizajna koja nije baš najpovoljnija za elektro auto, pa kao druga firma druga linija dizajna i bla bla, marketinški trik. I ako firma zaroni manja odgovornost.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ništa od fotke. Pokraj mene kada smo se vraćali bio 208.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.