Jump to content

Problem s alternatorom?


igor25

Recommended Posts

Pozdrav,

Odlučio sam se zamijeniti kanalni remen set i remenicu alternatora na meganu 3 1.6 dci, ima 159 tisuća. Nakon zamjene pojavilo se kao čudno zujanje ili remenice ili samog alternatora. Izmjerio sam napon akumulatora na leru i pokazuje 12.7, čak se ne mijenja dok dodajem gas u leru. Majstor provjerio da je sve spojeno na alternator, ono što je čudno da auto ne pali lampicu akumulatora. Zasad dobivam upozorenje da start stop nije dostupan što mi govori da nešto sa strujom nije uredu. Akumulator je mlađi od 2 god i nije dosad problema bilo s njime nikakvih. Je li moguće da je alternator riknuo baš sad nakon zamjene remenice, jel imao netko sličan slučaj? Koliko se kreću cijene reparacije alternatora?

Link to comment
Share on other sites

Mislim da je to normalno za nove "pametne" akumulatore. Upali potrošače tipa grijače stakla, ventilator na najjače, duga svijetla, dakle ono struju na Max i vidi onda da li je i dalje na 12.7 V.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jučer puni 14.7 na leru i nema zujanja od neki dan. Sad mi izgleda kao da je sve uredu

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.