Jump to content

Renault 11 Turbo


El Bayanero

Recommended Posts

Konacno!

Posle tolikih potraga i neuspjelih pokusaja kupovine nekoliko GTT, GTE, Ventilera, R5 Alpine turbo, zelja se ispunila kupovinom R11T. Autic sam duze vremena mjerkao, dugo je stajao. Protekle sedmice sve se poklopilo tako kako treba i ja ga kupih. Neku vece doslepah ga do prijatelja, ne pali:-(, to je primarni zadatak. Sjedim tako unutra, cackam prekidace, pipkam tkaninu na sjedistima, gledam, svaki detalj mi odise sportskom elegancijom tog vremena-sta znam, bar meni. Onako na prvu, posle puno godina provedenih za volanom u R5, R11 mi se cini kao mnogo robusniji, masivniji i ozbiljniji automobil. Prema rijecima bivseg vlasnika benzinska pumpa je razlog nepokretnosti auta, fali jos nekih sitnica, mala lajsnica, nesto plastika unutra, vozacko sjediste je osteceno-sve u svemu recimo 95% je "kompletan". Motor sa oko 77 000km na satu, jos uvijek sa originalnim stezaljkama, netaknut, nisu stigli da ga pokvare, sto me posebno raduje. Na limu, cini se, nema velikih zahvata, mada cu sve tacno znati kad krene rasklapanje.

Planovi-nemam ih. Radice se koliko dopusta vrijeme, sredstva, volja i zelja, mahom vikendom. Pokusacu da mu vratim stari sjaj, da li cu uspjeti to cemo tek vidjeti.

Dakle

Renault 11 Turbo Ph.II

1397cc, 85kw(115ks)

Stoji, ceka. Napusten, neugledan i neuredan. Kasnije je ovlas opran, bilo je kasno pa nisam detaljisao, unutra je ostalo nekog smeca i nekih kesa sto cu kasnije sredjivati. Okinuo sam nekoliko slika, onako usput. Vise slika ce biti kad stigne kuci.

post-4820-010634000 1295207498_thumb.jpg

post-4820-089473800 1295207628_thumb.jpg

post-4820-068418200 1295207681_thumb.jpg

post-4820-090952400 1295207782_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Prekrasno. Ako ce biti na prodaju, molim te da mi javis.

Ph2 r11t sanjam. Respect!!!

@GTTI ja sam ga dugo sanjao, ali eto sad je konacno u mojim rukama. Narednih dana ide prevod, prevoz do suvog i toplog garaznog mjesta, gdje cemu biti potrebna sva moguca njega i paznja. Inace sve je na njemu original: modul, mjenjac, motor itd...Sasija C375 i tako dalje. Uvijek sam mislio da ce u garazi zavrsiti R5GTT, ali, imam osjecaj da je ovako bolje s obzirom na mali broj ovih automobila kod nas. Nije na prodaju, ali, ko zna, u svakom slucaju bices prvi obavijesten....nami.gif

@XXX Svi oni kazu "samo", ali vidjecemo kad se tek raskopa.1icon_nixweissA.gif

U svakom slucaju, od svih vas ocekujem pomoc oko reanimacije.

Evo jos mali slika. Stanje muldi.

post-4820-001051600 1295209866_thumb.jpg

post-4820-067638000 1295209981_thumb.jpg

post-4820-021546300 1295210095_thumb.jpg

Edited by El Bayanero
Link to comment
Share on other sites

uuuuuuuuuuuuu strasna pila, jako lijep autic! sretno u reinkarnaciji, nadam se da ce ti sve ic po planu i da ces uspijet u tome :dobroje:

Link to comment
Share on other sites

čestitke na kupovini!

rijetkos je danas viditi ovo čudo na cesti.> Posebno u domovini "golfa" di je sve drugo manje vrijedno.

Link to comment
Share on other sites

Eh napokon si ga i ovdje objelodanio...Nemam ti sta reci, a da nisam rekao..Reci cu ti jos jednom sa srecom i pametno :dobroje: Sto treba tu sam ;)

Link to comment
Share on other sites

Spasi ga ako Boga znaš. :dobroje:

Da je sad živ ovaj jedan kojeg sam pratio dugo vremena,ja bih ti đaba poslao hrpu dijelova. Jadan,završio je u preši jer ga nitko nije htio. Također je bio u lošem stanju,al šta je,tu je...

Samo naprijed s ovim!! :respect:

Link to comment
Share on other sites

Svaka čast majstore! Ronze ima posebno mjesto u mom srcu i kad vidim da ga netko želi i radi na njemu full se razveselim. Auto je stvarno poseban i baš odiše svojim vremenom i elegancijom. Nadam se da ćeš ga napraviti i redovno puniti ovaj topic. :)

Link to comment
Share on other sites

Ljudi, hvala svima na podrsci.:hail: Pomoc ce da bude itekako potrebna i oko nabavke dijelova i oko raznih tehnickih detalja. Nema zurbe niti vremenskih rokova, radi se polako i za gust.;)

Sto rece K9K, ovi starci su cudo, jednostavno morao sam imati turbo Cleon :nezna:

Edited by Spex
Link to comment
Share on other sites

Prije svega čestitke! :hura:

Znam da imaš i želje i volje i znanja, a bogami i vrijedne ruke... i ni malo se ne brinem za ovog starca... :dobroje:

Što se kompletnosti tiče, imao si definitivno sreće, znaš i sam koliko živaca može počupati to što nema poneku plastiku vani ili tome slično, pa se ubiješ od traženja... provjeri prije svega struju (osigurače i releje) pa onda otpiši pumpu...

Za limaruju... hm... ne volim biti ptica zloslutnica, ali ako je tako dugo stajao na toj travi... dobro raskopaj podove, pragove i društvo... ali to već znaš i sam...

Uglavnom... sretno!! Rado ću pratiti ovaj topic... :hey:

Link to comment
Share on other sites

:dobroje:

Kako ti kaže kolega, raskopaj dobro auto, jer je rasla trava ispod njega, a to nažalost zna biti kardinalno. :hey:

Link to comment
Share on other sites

pridružujem se čestitkama! osim što je rijeda automobil, prava je rijetkost da si ga i našao u kompletnom originalnom stanju s tako malo km!! :dobroje:

s nestrpljenjem pratim topic! :hura:

Link to comment
Share on other sites

Iskreno, R11 mi se nikad nije svidjala pa tako ni ova u turbo verziji. Nije mi nikad bila ni lijepa (interijer necu komentirati) ni nesto posebna. Mozda je to i razlog zasto ih nema tako puno. Jedini + tome autu sto vecina kaze je da ima vise mjesta u motornom prostoru pa je lakse svakodnevno sarafanje oko C1J turbo masine.

Cijenim tvoj trud i volju i zelim ti srecu u daljnjim radovima. :dobroje:

p.s. Bolje dobar R11T nego los R5 GTT.

Edited by jure
Link to comment
Share on other sites

@ 0-100 7,3, GTT Vec je neko pokusao da kopa po struji, koliko sam vidio, nije ni jedna zica prezana, ali su svi osiguraci izvađeni. Za travu se slazem, stajao je dugo, sve je moguce. O tome cemo kad se rasklopi. Samo mi nije jasno kako je bivsi gazda uspi da odvali(ali bukvalno) gornju bocnu stranu sica(i spuzvu i tkaninu i metalnu sipku na kojoj sve stoji:tup:). Hvala na povjerenju!:dobroje:

@ Jure Sto ljudi, sto cudi. Moj potpis na poslednji komentar, mada, koliko je "dobar" to cemo jos vidjeti. Hvala na iskrenosti i podrsci!:dobroje:

@ Dolac Hvala!:dobroje:

Link to comment
Share on other sites

Sreća pa si uzeo auto za svaki dan... :zubo:

Nek' je sa srećom druže, kao što ti rekoh ranije, eto finog hobija.

Meni lično je ljepši ph1, još varijanta sa dva, umjesto četiri fara (ne znam je li to modifikovano ili su se proizvodili takvi), ali svakako mi se sviđa.

Makar radi ideje "misliš džukac-ono šarplaninac", radi uobičajenog izgleda i mašine koja iznenađuje...

Da ga središ sa što manje zorova i da što više uživaš u njemu!

:dobroje:

Link to comment
Share on other sites

Pa uzeo je auto za svaki dan (da se zeza s njim :rotfl: ) Jesam ga navratio :bigl::lool:

Link to comment
Share on other sites

Jah, opet se brukam i ne spominjem kljucnog covjeka. Roky je glavni inicijator i pokretac za ovaj potez, meni je se fakat bilo tesko odluciti i pokrenuti.

Hvala druze!:hail:

@Chkoze da je kako spojiti ph.I i ph.II to bi bilo veselje. Medjutim, vise mi se svidja ph.II, ph.I mi izgleda "celavo" sa onim branicima i bez plasticnih pragova.

Hvala!

Sto rece Roky, ovo i jeste auto za svaki dan.....odnosno vikend masina, mislim, radice se i saraface se po njoj uglavnom vikendom:zubo:

Od danas je zvanicno u mom vlasnistvu. Sledi rjesavanje prevoza.:ahaa:

Edited by El Bayanero
Link to comment
Share on other sites

Muhaha, nema na cemu ;) Drago mi je da sam te "zagolicao" da krenes u nesto dobro :klap::lool::zubo::bigl::cool:

Link to comment
Share on other sites

...Kolega čestitam od srca....i puno sreće u projektu....jer moj prvi Renault je bija 11...84.god...1.4 80ks....vozija sam ga 2 god...i proda u livno nakraju i još vozi....a ne mogu ti opisat koliko sam tija turbo verziju....sretno u projektu....i budi siguran da ću te posjetit kad tad....pozz...

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.