Jump to content

Korištenje Dialogys-a


Smuchac

Recommended Posts

Tvoj Clio je oznake LB0B (vjerojatno je greška u tvom postu).

 

Otvori datoteku ručno. Idi na "C" disk gdje ti je instaliran Dialogys i u folderu "Dialogys\data\mrnt\en\mr3\big\CLIOTHALIASYMBOL" otvori datoteku MR358CLIO8.pdf i na stranama 80B-4 i 80B-5 ti govori o maglenkama.

 

Osim svega toga šta imaš i šta si nabavio treba ti i relej i osigurač kao i njihova instalacija.

 

Ma znam da je neka kombinacija tih slova. Relej i osigurač ima frend električar. Hvala na info!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • Replies 171
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Smuchac

    32

  • DraganST

    30

  • frenchkey

    11

  • Brumen

    11

Top Posters In This Topic

Posted Images

 

Samo šta će ti ta datoteka, to je za Thaliu 2 (proizvodnja 2008. godine pa dalje) koja je bazirana na Cliu 3?

 

 

Nece biti. Bazirana je na Cliu 2.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Jel može zamolba za sve koji koriste Dialogys.. Treba mi dijagram/plan u PDF-u ili bilo kojem formatu kako se rastavlja suvozačevo sjedalo u Meganu 2 2007 godina, oprema Sport ili stari "dynamique". To je Coupe, 3 vrata. Točnije me zanima skidanje tapicirunga na sjedalu. 

 

Hvala unaprijed!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Opet jedna zamolba ako nije problem... Trebam očistiti konektor za senzor vanjske temperature u desnom retrovizoru. Pa ako nije problem neka mi netko izvuče rastavljanje retrovizora skroz do tog konektora.

 

Hvala unaprijed :)

Link to comment
Share on other sites

Zašto trebaš čistiti taj konektor? 

 

Inače konektor nije u retrovizuru nego na vratima na mjestu gdje je učvršćen retrovizor.

Ovo u prilogu je slika za lijevi, ali je skroz isto i za desni retrovizor.

 

Retrovizor.pdf

Link to comment
Share on other sites

Ma kada upalim zadnji grijač, naglo padne temp na senzoru za 3 stupnja. Kao da ima problem sa masom, tj. mislim da ga je vlaga dotukla jer već godinu dana auto je parkiran tik uz potok i tako da mu je retrovizor na strani potoka. Samo se nadam da nije do grijača problem...

 

Ček znači konektor je iz unutarnje strane vrata?! Barem po slikama. Aj ako mije problem da mi pošalješ cijeli  retrovizor  kako se rastavlja.. 

Edited by Brumen
Link to comment
Share on other sites

Tako je, konektor je sa unutarnje strane vrata i vidjet ćeš ga odma ćim skineš onu trokutastu zaštitnu plastiku.

 

Evo ti upute za rastavljanje samoga retrovizora, ali ako su ti takvi simptomi preporučio bih ti za početak samo skidanje prije spomenute palastike, rastavljanje konektora i čišćenje njegovih pinova kontakt sprejem.

 

Retrovizor1.pdf

Senzor.pdf

 

Link to comment
Share on other sites

Ne mogu vjerovat da piše da se moraju prerezat žice i nakon toga iz zavariti i izolirati... Stvarno se nadam da je do konektora :)  A po tvom mišljenju jer može biti stvar do samog senzora? Čuo sam da kada oscilira više od cca 20 - 40 stupnjeva onda je senzor otišao. Meni sve smrdi kao da je problem u masi/konektoru. Imao sa sličan problem na zadnjem desnom svijetlu. Kada sam upalio žmigavac, kao da je titralo zadnje poziciono crveno svijetlo. Onako prigušilo se kada je žmigavac upaljem, a kada se ugasi onda je OK. Tada sam pošpricao konektora sa WD40 i očistio ga i nemam problema :)

 

Sori na offtopic :p

Edited by Brumen
Link to comment
Share on other sites

Da, piše da se režu i leme žice, a druga opcija je nabaviti dva nova pina pa nakon motaže novoga senzora sa ta dva nova pina, ubodu se na konektor u vratima na poziciju gdje su bili ubodeni pinovi od staroga senzora.

Ako temperatura oscilira od cca. 20-40 stupnjeva onda je senzor otišao, ali u tvom slučaju senzor dobro pokazuje temperaturu, a samo prilikom uključenja grijača stakla padne za 3 stupnja. Znači da mu nešto stvara smetnje u signalu, a jedini "osumnjičeni" je grijač.

Zato ti predlažem da osim pregleda glavnoga konektora u vratima, otvoriš zadnji poklopac retrovizora i pregledaš žice senzora i žice grijača stakla (moguće da se negdje ogolila izolacija pa se dodiruju). Također pregledaj i očisti obje stopice na grijaču. One često zbog vlage oksidiraju jer nisu dobro izolirane pa uslijed toga lošije radi grijač.

 

To sa zadnjim žmigavcem je klasika.

Link to comment
Share on other sites

Budem se bacio na posao ovaj tjedan... Jel imaš kakav PDF o zadnjem grijaču i njegovim žicama/stopicama? Kada dođeš u ZG imaš piće za gnjavažu ;)

Link to comment
Share on other sites

Naći ću i staviti, a šta imaš i problema i sa stražnjim grijačem?

Ja ti u postu govorim o grijaču retrovizora.

 

Inače vrlo jednostavno možeš provjeriti da li ti grijač stakla retrovizora radi smetnje na senzor. Kada skineš staklo retrovizora otkači mu stopice grijača, upali auto i pogledaj koju temperaturu imaš na displayu. Sada upali grijanje zadnjega stakla i vidi da li opet padne temperatura za 3 stupnja. Ako ne padne onda ti definitivno smetnje stvara grijač retrovizora ili njegove žice.

Edited by DraganST
Link to comment
Share on other sites

Možda sam se krivo izrazio. Znači kada upalim stražnji grijač stakla onda padne temperatura. Nemam grijače u retrovizorima.

Link to comment
Share on other sites

A onda te nisam razumio, jer se grijači retrovizora pale skupa sa grijačem zadnjega stakla. Ako nemaš grijane retrovizore onda nemaš ni električne retrovizore sa daljinskim namještanjem.

Kada upališ grijanje stražnjega stakla da li uredno odradi odmagljivanje istog?

 

Najbolje da skineš onu trokutastu zaštitnu plastiku na vratima pa pogledaj konektor retrovizora i javi koliko imaš žica na njemu.

Edited by DraganST
Link to comment
Share on other sites

Poslikam ti  pa stavim kasnije.... Hvala! Inače imam daljinsko namještanje retrovizora :p

Link to comment
Share on other sites

Ako imaš daljinsko namještanje onda sam 100% siguran da imaš i grijana stakla, a da to i neznaš. Grijač zadnjega stakla nema nikakvih dodirnih točaka sa senzorom temperature.

 

Prilično sam siguran da ćeš u konektoru naći 7 žica (tri su od motorića za namještanje retrovizora i po dva za senzor i grijač).

Edited by DraganST
Link to comment
Share on other sites

POslikam ti kasnije. Imam daljinsko namještanje retrovizora :p A zadnji grijači rade kako treba, bez problema, sve linije rade i brzo se odmagli.

Link to comment
Share on other sites

Slušaj, ajde prvo pogledaj tamo gdje su ti osigurači u kabini.

Da li imaš osigurač grijača retrovizora koji sam na slici označio strelicama. Osigurač je na slici pozicija W i ima simbol grijanoga stakla i vrijednost od 7,5A.

Ako ga imaš onda imaš i grijane retrovizore. Izvadi ga pa onda pogledaj dali ti padne temperatura prilikom paljenja zadnjega stakla. Ovo ti je najjednostavnija provjera.

 

post-14075-0-45535600-1416833450_thumb.j

Link to comment
Share on other sites

Ajme koji banalni problem na kraju svega. ( - ) Pol na akumulatoru je bio mlohav, mogao si ga rukom isčupati bez pola muke. Sada sam ponovno postavio + i - i sada je OK :) Sorry na smetnji ali fakat glupost... Svejedno imaš piće u ZG ;)

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Koga zanima,nek se javi. Nabasao sam na Dialogys 4.36. Skinuo,instalirao i radi ko zmaj. Čak i Captura podržava. :zubo: Isprobano i radi na Win 7 64-bit.

Link to comment
Share on other sites




×
×
  • Create New...

Important Information

Renault-klub.hr koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva, funkcionalnosti i prikaza sustava oglašavanja. Cookie postavke mogu se kontrolirati i konfiguritati u vašem web pregledniku. Nastavkom pregleda web stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Koristeći se ovom web stranicom, pristajete na opće uvjete te pravila ponašanja.